Glavni cilj Windows 12 operativnog sistema nije da zameni „jedanaesticu“, već da potisne Google ChromeOS

Nakon Windows 11 operativnog sistema, po nekom uobičajenom redosledu i toku stvari, sledi Windows 12 verzija ali ovog puta stvari su malo drugačije

Glavni cilj Windows 12 operativnog sistema nije da zameni „jedanaesticu“, već da potisne Google ChromeOS

Prema informacijama koje stižu iz više različitih izvora, sledeća verzija Windows operativnog sistema neće biti direktno poboljšanje prethodne Windows 11 verzije i njegov prirodni „apgrejd“. Umesto toga, Windows 12 će imati ulogu da napadne konkurenciju na polju „cloud i web“ operativnih sistema, dok će istovremeno u velikoj meri njegovi servisi biti prožeti asistencijom veštačke inteligencije. Zapravo glavni zadatak Windows 12 OS-a biće da napadne teritoriju i potisne trenutni uticaj koji ima Google ChromeOS konkurencija.

Zbog toga će novi Microsoft operativni sistem koji već mnogi nazivaju Windows 12 verzijom, biti moderniji, modularne građe i lagan za pokretanje. Prevashodno će biti namenjen za jeftinije i hardverski slabije uređaje koji se mahom koriste za edukaciju korisnika, a što je zapravo teritorija na kojoj danas dominira ChromeOS.

Do tada će se Edge uz AI asistenciju polako infiltrirati na ovaj deo tržišta. Edge će zbog ovakve misije biti nadograđen na pametni pretraživač, koristeći napredne modele mašinskog učenja za bolje razumevanje internet sadržaja i ponašanja korisnika.

Windows 12 ne menja Windows 11! Prava meta je Google

Microsoft je u internom dopisu potvrdio da formira novi tim „Windows and Web Experience“, čiji je zadatak da razvije sledeću generaciju Windows sistema i Web proizvoda.

Oglas za posao pokazuje da Microsoft planira da proširi Windows polje uticaja i radnog okruženja, da donese aplikacije sledeće generacije koje će pomoći klijentima sa praksom da većinu posla obavljaju u „cloud-u“ tj internetu.

U drugom oglasu za posao koji je u međuvremenu izbrisan, potvrđeno je da će sledeća generacija Windows operativnog sistema, značajno poboljšati grafičke performanse, posebno WDDM drajver, prenosi Kuai Technology.

Na nedavnoj konferenciji Build 2023, Microsoft je takođe pomenuo dolazak sledeće generacije Windows operativnog sistema koji će biti drugačiji od svih prethodnih izdanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi