Gmail dobija prevođenje na telefonima

Kompanija Google najavila je da Gmail prevođenje na telefonima uskoro stiže za sve korisnike, kako za one sa Android, tako i one sa iOS operativnim sistemima

Gmail dobija prevođenje na telefonima

Gmail, najpopularnija email aplikacija na Android platformi dobija prevođenje na telefonima u okviru same aplikacije, objavio je Google. Ovo isto važi i za Gmail na iOS platformi. To znači da će od sada Gmail prevod na telefonima omogućiti direktan prevod poruka na više od 100 jezika, bez potrebe za napuštanjem aplikacije.

Ova funkcija bila je dostupna samo za veb verziju Gmail platforme, a na telefonu će od sada biti prikazivan baner sa opcijom „Translate to“ (Prevedi na) kada se pojavi sadržaj poruke koji se razlikuje od jezika na kom se inače prikazuju poruke na platformi. Baner će moći da se isključi, a korisnici u podešavanjima mogu da izaberu da aplikacija uvek prevodi ili naprotiv, nikad ne prevodi određene jezike.

Klikom, odnosno dodirom na baner Gmail će prevoditi ono što se prikazuje ispod, sa mogućnošću vraćanja na original, kao i opcijom automatskog prevoda određenog jezika za buduće poruke.

Ukoliko se baner, pak, nekad ne pojavi, a potreban vam je prevod poruke, možete je „ručno“ prevesti tako što ćete uključiti prevod na meniju sa tri tačkice u gornjem desnom uglu.

Nova-stara funkcija trebalo bi da je već dostupna na Android uređajima, dok će za one sa iOS operativnim sistemima početi da se primenjuje u narednim nedeljama. Nova funkcija je definitivno korisna jer štedi vreme tokom sporazumevanja sa ljudima na stranom jeziku, samim tim jer automatski prevodi poruke, bez potrebe za otvaranjem nove aplikacije za prevod.

Ažuriranje će biti dostupno i Google Workspace klijentima, kao i svima koji imaju lične naloge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi