Gmail poboljšava korišćenje na savitljivim telefonima

Novi izgled Gmail aplikacije donosi dugo očekivani redizajn koji bitno unapređuje iskustvo korišćenja na savitljivim ekranima.

Google je u petak na svom blogu najavio da kreće sa ažuriranjem dugo očekivanog redizajna korisničkog interfejsa Gmail aplikacije za savitljive telefone koji popularni email klijent čine znatno pogodnijim za ekrane na preklop.

Gmail aplikacija sada prikazuje pregled sa dva panela na mnogim od najboljih savitljivih telefona poput npr. Samsung Galaxy Z Fold4. Novi izgled na levu stranu stavlja inbox listu, dok se sadržaji email poruka nalaze na desnoj strani.

Ovo je još jedan korak u pokušaju Google-a da popravi korisničko iskustvo na tablet računarima i savitljivim telefonima, koji je počeo objavom Android 12L. Pre ove promene, Gmail inbox je zauzimao čitav ekran pomenutih uređaja, što je, iako idealno za konvencionalne telefone, vrlo neracionalno korišćenje prostora na većim ekranima, a sve zbog nedostatka softverske optimizacije.

Dvostruki panel je takođe dostupan i za Meet i Chat tabove u Gmail aplikaciji. Redizajn je najverovatnije dostupan samo za savitljive telefone većeg formata i neće se odnositi na Morotola Razr i Galaxy Flip tipove uređaja.

Kada poželite da napišete novu email poruku, Compose taster se nalazi na donjoj levoj strani ekrana, dok je pretraga odmah iznad inbox-a. Meni na dnu se prostire čitavom širinom. Najzačajnije unapređenje je verovatno što ovo ažuriranje štedi vreme u navigaciji između inboxa i pregleda poruka.

Male optimizacije poput ove, koje savitljivim uređajima daju sopstveni identitet i izdvajaju ih od standardnih telefona, su u skorije vreme u fokusu Google-a, a razlog možemo tražiti i u pripremama kompanije za objavu Pixel Fold tableta, iako su detalji o njegovoj objavi i dalje pod velom tajne.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi