Gmail za Android i iOS dobija još više AI funkcija koje vam pomažu u svakodnevnom radu

Odgovori na vaša pitanja, još bolji automatski odgovori na e-mail poruke, kreiranje sažetaka dugačkih poruka, su samo neke od AI funkcija koje dobija poboljšana verzija Gmail aplikacije za Android i iOS uređaje

Gmail za Android i iOS dobija još više AI funkcija koje vam pomažu u svakodnevnom radu

Google je odlučio da značajnije poboljša Gmail za Android i iOS sisteme uvođenjem većeg broja novih funkcija zasnovanih na Gemini veštačkoj inteligenciji. Sa novim funkcijama, dobićete pristup pitanjima i odgovorima, unapređenom sistemu pisanja pametnih odgovora na e-mail poruke koje ste primili, sumiranju velikih poruka i još mnogo toga.

U suštini, ako sada imate puno posla sa velikim brojem e-poruka koje svakodnevno primate i na koje po prirodi posla morate da odgovorite, novi Gmail će definitivno biti bolji način za rukovanje i odgovaranje na njih. Veći uticaj AI funkcija će vam pomoći da upravo to učinite.

Google je govorio o tome kako je implementacija generativne AI u Gmail na mobilnom telefonu bio težak proces, ali dobra vest je da će ove napredne funkcije konačno biti dostupne i to vrlo brzo. Uskoro ćete moći da koristite „Summarize this email” na iOS i Android telefonima, što će biti odlično za dugačke prepiske i poruke.

Google želi da Gmail postane najmoćniji e-mail program

Novi taster će biti postavljen tačno ispod naslova poruke na vrhu ekrana, a možete čak i da povučete prstom od vrha ekrana i dobijete Gemini listu sa traženim rezimeom poruke. Dobra vest je da će korisnici Workspace Labs-a početi da dobijaju pristup ovim funkcijama već tokom ove nedelje, a funkcija će postati dostupna većem broju korisnika u junu.

Ubuduće, Gmail pitanja i odgovori biće još jedna dostupna funkcija. Gemini ikona u gornjem desnom uglu vaše Inbox pošte će vam omogućiti da unosite upite, u osnovi postavljajući razna pitanja, što je prilično zanimljivo. Ova funkcija će biti dostupna u julu za korisnike Workspace Labs-a na mobilnim uređajima.

Štaviše, Gmail takođe donosi kontekstualne pametne odgovore, koji omogućavaju veštačkoj inteligenciji da analizira kontekst poruke i pruži mnogo tačnije i detaljnije predloge odgovora od trenutno dostupnih opcija.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Nećete morati dugo da čekate na ovu funkciju, jer će početi da se pojavljuje na mobilnim uređajima i web verziji Gmail aplikacije, već tokom jula. Već u ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći da je Google integracija Gemini i Gmail servisa pun pogodak, omogućivši da zajedno postaju još bolji.

Sa uvođenjem ovih funkcija, mnogi korisnici će imati više vremena i lakše će obavljati čitav proces komunikacije elektronskim porukama uz daleko veću pažnju tokom prepiske.

Jedva čekamo da isprobamo nove funkcije, pošto je slanje, prijem i odgovaranje na  elektronsku poštu jedan od najčešćih dnevnih poslova najvećeg broja korisnika, piše Wccftech.

Sve vesti sa ovogodišnje Google I/O konferencije možete da pratite na linku na našem sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi