Google AI pretraga, puštaće video kako bi pomogla u odgovoru na vaša pitanja

Google Search Generative Experience pretraga iza koje stoji podrška veštačke inteligencije, počeće uskoro da pušta relevantne video sadržaje kao odgovor na upite korisnika

Google AI pretraga, puštaće video kako bi pomogla u odgovoru na vaša pitanja

Google Search Generative Experience, eksperimentalna verzija najpopularnijeg alata za pretragu pojmova na internetu zasnovana na veštačkoj inteligenciji, dobija određena poboljšanja tokom sledeće nedelje. Najvažnije promena je da će uključiti rezultate sa integrisanim video zapisima, objavio je Google u blog postu.

Za ljude koji su se registrovali za Google SGE, rezultati pretrage će uskoro uključivati video snimke, dok će više rezultata sadržati fotografije. Tako, na primer, kada neko traži kako da uradi određenu joga pozu, Google AI ne samo da će generisati tekstualni opis, uključujući informacije koje je prikupio pretragom po internetu, već će uključiti i video snimke sa YouTube servisa.

Google AI pretraga – Play it again, Bard

Od prošlogodišnjeg lansiranja OpenAI ChatGPT-a, AI chatbot servisa koji daje ljudske odgovore na pitanja, velike tehnološke kompanije su se užurbano bacile na tržište proizvoda koje pokreće veštačka inteligencija (AI). Google je objavio svog ChatGPT rivala, Bard, nešto ranije ove godine, a Microsoft je povećao svoje uloge u ovom nadmetanju tako što je integrisao AI rezultate direktno u Bing pretraživač.

Međutim nije sve što se tiče veštačke inteligencije uspešno jer je u isto vreme, došlo do sloma pojedinih kompanija koje su koristile AI tehnologiju, naročito onih koje su ponudile specifične usluge poput: učenja jezika uz asistenciju veštačke inteligencije kao i onih za upoznavanje usamljenih osoba koje su pomoću selfija ugovarali sastanke. Generativna AI bi mogla da doprinese sa dodatnih 4.4 milijardi dolara vrednosti globalnoj ekonomiji godišnje, prema McKinsei Global Institute.

Jedna stvar po kojoj se Google SGE razlikuje od klasičnih četbot AI robota kao što su ChatGPT ili Bard je to što navodi izvore iz kojih crpi informacije. Ovo je zgodno za istraživanje, jer zapravo možete da odete na internet lokaciju koja je poslužila kao izvor, proverite je i sami donesete sud o relevantnosti ponuđene informacije. Google od sada dodaje i datume objavljivanja na internet lokaciji čije informacije povezuje, tako da možete brzo da vidite koji sajt ili blog možda ima najažurnije informacije o traženom pojmu.

Zajedno sa ovim promenama, Google je prošlog meseca obelodanio kako je prepolovio količinu potrebnog vremena SGE modulu u nameri da napravi AI snimke. Kompanija kaže da nastavlja da radi na ubrzanju rezultata pretrage.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi