ChatGPT aplikacija zvanično stigla na Android

Zvanična ChatGPT aplikacija kompanije OpenAI koja je tvorac popularnog četbota veštačke inteligencije konačno je dostupna i za Android operativni sistem

ChatGPT aplikacija zvanično stigla na Android

Posle dva meseca od lansiranja verzije za iOS, sada je ChatGPT aplikacija kompanije OpenAI dostupna za besplatno preuzimanje u okviru Google Play prodavnice i za Android operativne sisteme, objavljeno je na sajtu.

Registracija na aplikaciju otvorena je još pre nekoliko dana, a ona je od juče postala zvaničn dostupna za preuzimanje. Kompanija je na sajtu, međutim, objavila da Android aplikacija prvo kreće u Brazilu, Indiji, Bangladešu i SAD, a da će tokom nedelje postati dostupna i u ostalim delovima sveta. Na sreću, već je dostupna i nekim korisnicima u Srbiji, a ukoliko niste među njima u skladu sa najavom kompanije, u narednim danima bi trebalo da postane dostupna i vama.

Nakon preuzimanja, pojaviće se napomena da ChatGPT ima nedostatke i da može pružati netačne odgovore, što je svakako dobar podsetnik koji treba imati na umu tokom njenog korišćenja. Korisničko iskustvo je jednostavno i izgleda baš kao i ono na veb verziji sa prozorom za ćaskanje sa četbotom veštačke inteligencije.

U Google Play prodavnici, s druge strane, postoji mnogo aplikacija koje u svom imenu sadrže ChatGPT i to nisu iste aplikacije kao i ova na kojoj je naznačeno da stiže od OpenAI kompanije.

Od lasniranja ovog četbota prošle jeseni na veb verziji, svetska trka u razvoju veštačke inteligencije se vrtoglavo ubrzala terajući mnoge kompanije da se međusobno takmiče ko će pre i na bolji način implementirati AI u svoje usluge i proizvode. Tako do danas, imamo sijaset proizvoda podržanih veštačkom inteligencijom kao i četbotova kao što su Bing Chat i Google Bard koji rade na istom principu kao i ChatGPT.

Sa njihovom popularnošću, pak, pojavila se i druga strana medalje. Sa mogućnostima koje ima na osnovu mašinskog učenja, veštačka inteligencija postala je toliko napredna da više ne pomaže ljudima samo u poslovima koje treba da obave, već je naprotiv i uzrok nestajanja mnogih radnih mesta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Der Schnitter

    Od juče sam na listi za čekanje.:cautious:

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi