Google i Samsung možda spajaju Nearby Share i Quick Share, čime bi Android funkcija postala bolja

Kompanije Google i Samsung izgleda spajaju svoje funkcije deljenja datoteka Nearby Share i Quick Share, što znači da bi funkcija prve kompanije bila unapređena

Google i Samsung možda spajaju Nearby Share i Quick Share, čime bi Android funkcija postala bolja

Najnovija verzija Google Play Services aplikacije sugeriše da bi poznata Android funkcija za deljenje datoteka mogla da se zove Quick Share, kao i slična Samsung opcija, sa jednistvenim funkcijama rezervisana samo za njene uređaje. To znači da Google i Samsung možda spajaju dve funkcije, čime bi Android servis Nearby Share dobila unapređenja koja će biti dostupna svim telefonima sa Android operativnim sistemom.

Postoji mnogo načina za deljenje datoteka između Android telefona, ali najbolja opcija je ona koja je već dostupna i na uređaju pošiljaoca i na uređaju primaoca. Svaki Android telefon sa unapred instaliranim Google aplikacijama ima pristup opciji Nearby Share, Google usluzi deljenja datoteka između uređaja koja radi i za Windows OS. Međutim, ako imate Samsung uređaj, Nearby Share nije jedina opcija za deljenje datoteka, jer postoji i Quick Share. Iako je Quick Share ekskluzivan za Samsung uređaje, on je postojao pre Nearby Share i ima neke jedinstvene funkcije koje nisu deo Google ponude, zbog čega je popularan među korisnicima Samsung uređaja.

Razvojni programer i poznati Pixel insajder Kamila Vojčehovska dobila je novu verziju Google Play Services aplikacije 23.50.13. U njoj je otkrila brojne naznake da bi Google mogao da preimenuje Nearby Share u Quick Share, koje je podelila na svom Twitter (X) profilu.

Na primer, nakon što je preuzela ažuriranje, dobila je obaveštenje koje je informiše da je „Nearby Share sada Quick Share“ i da „potraži novi naziv i ikonu kako bi delila datoteke sa uređajima u blizini“. Novi naziv Quick Share se vidi na kartici Quick Settings, opciji za otkrivanje i na interfejsu za deljenje datoteka, kao što se vidi u podeljenim slikama.

Vojčehovska je prilikom pregleda Play Services aplikacije pronašla dokaze o procesu migracije za novi Quick Share doživljaj. Ovo, zajedno sa novim nazivom koji se poklapa sa postojećom Samsung uslugom deljenja datoteka, sugeriše da promena podrazumeva više od jednostavne promene naziva.

Trenutno deluje kao da Google i Samsung čine da ove dve usluge barem budu međusobno kompatibilne, a moguće je da bi spajanjem Google opcija bila znatno unapređenija dodavanjem jedinstvenih Samsung funkcionalnosti. To bi dalje značilo da bi svi Android korisnici imali bolje korisničko iskustvo, a oni sa Samsung uređajima više ne bi morali da biraju između dve unapred instalirane aplikacije na svojim uređajima, Ipak, ukoliko se ispostavi da spajanje funkcija ipak nije slučaj, to znači da će oni sa Samsung telefonima imati dve aplikacije sa istim imenom, što dalje može praviti zbrku.

Nijedna kompanija, međutim, nije dala komentar o mogućem spajanju usluga za portal Android Authority koji ih je kontaktirao u vezi sa ovim pitanjem. Međutim, zvanične informacije o tome mogli bismo da vidimo na CES 2024 sajmu ili na sledećem Galaxy Unpacked događaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi