Google Mape su promenile paletu boja i nama se ovo ništa ne sviđa

Google mape su uvele blagu prepravku svoje navigacione aplikacije koja sada korisnike širom sveta, uglavnom nervira. Iskreno, i nas.

Google Mape su promenile paletu boja i nama se ovo ništa ne sviđa

Google mape su uvele blagu prepravku svoje navigacione aplikacije koja sada korisnike širom sveta, uglavnom nervira. Iskreno, i nas.

Dugačka diskusija na Redditu sa preko tri stotine komentara raspravlja o najnovijim promenama boja na Google Mapama, piše Android Authority. Većina boja na mapama sada je postala prigušenija, dok se neke čine malo previše sličnim, što otežava razlikovanje puteva od zemlje, recimo, u odnosu na raniju paletu boja. Prema onome što vidimo, Google je izmenio boje običnih ulica i autoputeva tako da umesto svetlo bele ili žute, sada budu – sive!

Područja s puno vegetacije i velikim vodenim površinama izgledaju isprano, što, prema mnogima, deluje pomalo čudno.

Google je unapredio boju putokaza, čineći je mnogo dubljom, hrabrije plavom bojom nego pre. Međutim, alternativni putevi sada su svetloplavi umesto sivi, što može uneti malo zabune.

Žuti putevi su bili tako dobri, i sve je bilo svetlo i veselo. Sada je depresivno i teško je videti puteve kada nisu prilično zumirani, jednostavno nisu upadljivo jasni kao što su bili žuti.

Korisnici su čak i na na X mreži (Twitter) raspravljali o najnovijim promenama koje su ih dočekale kada su ovih dana otvorili Google Mape. Kao što možete pretpostaviti – sa vrlo malo pozitivnih komentara. Mnogi se pitaju koji je razlog za izmenu boje Google Mape, iliti što bi jedan od korisnika ove mreže rekao, “ovo zbunjuje moj mozak“.

Odlična fotografija u tvitu iznad, iznosi poređenja starog i novog izgleda mape i pokazuje nam lepo koliko su stvari drugačije u staroj, i ovoj novoj, ažuriranoj, verziji. Osim što putevi i voda izgledaju malo anemično, svetla tema utiče na zgrade i bolnice bojom koja razblažuje njihov vizuelni izgled.

Nije još uvek sasvim jasno zašto se Google odlučio da promeni boje na mapi. Nekoliko korisnika na oba društvena medija pomenulo je da su primetili ove promene pre mesec dana. Izgleda da je kompanija već ranije pustila odabranim korisnicima ove izmene, verovatno testirajući reakcije, pre nego što ih je pustila u širu upotrebu.

Ostaje pitanje da li će Google Mape ostati ovakve ili će se vratiti na staro

Međutim, s naglim porastom broja negativnih reakcija koje pišu nezadovoljni korisnici, pravo je pitanje hoće li kompanija istrajati i ostaviti Google Maps takvim kakve su sada, ili će poslušati nezadovoljne glasove.

Android Auto je takođe doživeo neke manje promene na Google Maps, ali bez ikakvih promena boja. Umesto toga, dobile su se manje izmene navigacije, kao što je istaknutije vreme u donjem levom uglu i druge promene korisničkog interfejsa.

Za mobilne uređaje, poslednje ažuriranje mape prošle nedelje poboljšalo je preporuke za javni prevoz dodavanjem novih ulaza na stanicama i prilagođavanjem ruta. Osim toga, ažuriranje donosi malo više interaktivnosti korisnicima koji postavljaju fotografije restorana, omogućavajući im dodavanje reakcija emoji simbolima.

Pa, kako se vama sviđaju ove promene, ako ste ih uopšte dobili?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi