Google Maps dobija tri nove funkcije, jedna je već dostupna

Google Maps uvode nove funkcije koje vam olakšavaju korišćenje i snalaženje bilo gde da se nađete, ali i opcije koje kolaboraciju u ovoj aplikaciji čine lakšom

Google Maps dobija tri nove funkcije, jedna je već dostupna

Kraj godine i praznici koji su pred nama deluju kao savršeno vreme za dodavanje novih funkcija popularnoj aplikaciji Google Maps. Nažalost, nisu sve dostupne danas ali će biti dostupne narednih dana. Svakako, ne propustite priliku da isprobate neke od njih.

U novom blog postu, Google navodi da ažurira uputstva za javni prevoz kako bi lakše pronašli najbolji put do vaše destinacije na osnovu različitih faktora, uključujući procenjeno vreme dolaska (ETA), broj transfera (što je manje, to bolje) i dužinu putovanja.

Google Maps ima filtere koji vam omogućavaju da prilagodite svoje putovanje; na primer, možete odabrati vrstu prevoza koju želite da koristite i smanjiti količinu pešačenja koje treba obaviti nakon što siđete sa voza ili autobusa.

Ako volite da putujete, ova nova Google maps funkcija je sjajna za vas

Aplikacija Google Maps će vam pokazati u 80 gradova širom sveta, uključujući Berlin, Boston, London, Madrid, Njujork, Pariz, Singapur, Sidnej, Tokio i Toronto, tačno gde su ulazi i izlazi stanica ili terminala, na kojoj strani ulice se nalaze, i omogućiti vam da vidite “jasnu pešačku rutu” do i od stanice/terminala.

Ažuriranja za javni prevoz će biti dostupna za Android i iOS verzije Google Maps u narednim nedeljama.

Sa ovom novom funkcijom, možete planirati ceo put koristeći samo ovu aplikaciju

Nešto novo stiže na listu funkcija u Google Maps koja se koristi za deljenje lokacije koju ste posetili sa prijateljima. Sa ažuriranjem, svako u vašoj grupi može pristupiti vašoj listi i predložiti mesta koja biste želeli da posetite. Možete glasati za njihove predloge klikom na “srce” ako vam se sviđa određeni predlog, ili ostavljajući palac nadole ako je predlog da posetite mesto koje radije ne biste posetili.

Sa ovom novom funkcijom, možete planirati ceo put koristeći Google Maps. Ažuriranje za liste će početi sa globalnim lansiranjem na iOS i Android uređajima u narednim nedeljama.

Mape vam sada omogućavaju da dodate emodži reakciju

Još jedna nova funkcija na Google Maps vam omogućava da dodate reakciju u vidu emotikona na bilo koju fotografiju, video ili recenziju koju je postavila zajednica Google Maps. Možete čak koristiti i kombinovane reakcije u nekim situacijama zahvaljujući Emoji kuhinji koja kombinuje dva emotikona kako bi stvorila novi (a ponekad i uznemirujući) emotikon.

Ova funkcija kreće sa globalnim lansiranjem danas i na Androidu, i na iOS-u.

Google Maps i dalje ostaje najpopularniji način za većinu korisnika da sigurno i brzo stignu do svoje destinacije, prikazujući im i mesta gde se može dobro jesti, gde prenoćiti, i gde da se dobro zabave kada stignu na svoju destinaciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi