Google uvodi mogućnost izmene poslatih poruka u najnovijem Android ažuriranju

Pušteno je sedam novih funkcija za Android uključujući: Google Messages, deljenje pristupa, Google Meet, Google Home, Wear OS, Gboard i digitalne ključeve za automobile

Google uvodi mogućnost izmene poslatih poruka u najnovijem Android ažuriranju

Google uvodi sedam novih ažuriranja i funkcija kako bi Android uređaji i usluge postali korisniji. Najznačajnija novina je mogućnost izmena poruka u aplikaciji Google Messages, koja sada omogućava korisnicima da menjaju poruke do 15 minuta nakon što su poslate.

Ovo se postiže dugim pritiskom na poslatu RCS poruku i odabirom ikone olovke koja se pojavljuje na vrhu ekrana. Ova funkcija se očekuje još od prošle godine, kada su se prve reference za uređivanje pojavile u kodu aplikacije Messages.

Ažuriranje za Google Messages počinje da se uvodi danas i to na svim telefonima sa Android 8 ili novijim verzijama OS-a. Slične funkcije izmene su već dodate kod konkurentskih servisa za razmenu poruka poput WhatsApp i iMessage aplikacija.

Samo pritisnite i držite svoju poslatu poruku da biste ispravili greške u kucanju ili druge potrebne izmene.

Google je unapredio mnoge korisne opcije sa novim Andorid ažuriranjem

Google je takođe najavio poboljšanje instant hotspot funkcije, koja će uskoro omogućiti korisnicima da povežu Android tablet ili Chromebook sa telefonom koristeći hotspot jednim dodirom — bez potrebe za lozinkom.

Ažuriranje instant hotspot funkcije takođe omogućava korisnicima da se prebacuju između povezanih telefona, tableta ili web pregledača tokom Google Meet poziva, pritiskom na ikonu Cast. Sve ove funkcije počinju da se uvode na Android telefone i tablet realunare sa Android 11 ili novijim verzijama od 10. juna.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Google Home Favorites widget, koji omogućava korisnicima da brzo pregledaju i kontrolišu svoje najkorišćenije pametne kućne uređaje, sada je dostupan u javno dostupnoj probnoj verziji i može se dodati na početni ekran Android telefona.

Počevši od danas, pametni satovi sa Wear OS 3 ili novijom verzijom OS-a, takođe mogu koristiti Google Home Favorites grupisane menije sa tasterima komandi, zajedno sa novom opcijom PayPal za Google Wallet u SAD-u i Nemačkoj.

Emoji Kitchen takođe dobija nove kombinacije stikera od 10. juna koje korisnici mogu deliti putem Gboarda. Na kraju, podrška za digitalne ključeve za automobile proširuje se na dodatna vozila, uključujući odabrane Mini, Mercedes-Benz i Polestar modele. Ažuriranje za digitalne ključeve dostupno je za Android 12 ili novije verzije.

Podrška za Mini vozila, koja je već dostupna u EU, počela je da se uvodi u SAD od 13. maja. Podrška za Mercedes-Benz biće dostupna od 10. juna, dok će podrška za Polestar biti uvedena između 17. i 21. juna, prenosi The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi