Intel predstavlja AI Playground: Generativni AI koji radi lokalno na PC-u

Intel je na sajmu Computex najavio AI Playground, Windows aplikaciju koja omogućava jednostavno kreiranje i uređivanje slika koristeći generativnu veštačku inteligenciju. Radi lokalno na računaru

Intel predstavlja AI Playground: Generativni AI koji radi lokalno na PC-u

Intel je ranije ove nedelje na sajmu Computex podelio kratki pregled svoje nadolazeće aplikacije AI Playground. Ova Windows aplikacija pruža novi način za korišćenje generativne veštačke inteligencije za kreiranje i uređivanje slika, kao i za razgovor sa AI agentom, bez potrebe za složenim upitima, komplikovanim skriptama ili čak internet vezom.

Zanimljivo je da sve radi lokalno na vašem računaru, koristeći procesnu moć ili Intel Core Ultra procesora sa ugrađenim Intel Arc GPU-om, ili putem zasebne Arc Graphics kartice sa 8GB VRAM-a.

AI Playground je generativna veštačka inteligencija koja radi lokalno na vašem Intel procesoru

AI Playground, koji će biti dostupan kasnije ovog leta za besplatno preuzimanje, je napravljen sa ciljem jednostavnosti i lakoće korišćenja. “Ne vidimo AI Playground kao zamenu za mnoge divne AI projekte i aplikacije,” napisala je kompanija u nedavnom blog postu, “ali vidimo AI Playground kao jednostavan put za početak rada sa AI.”

Instalira se kao standardna Windows aplikacija, a prebacivanje između funkcija kreiranja slika, obrade slika i razgovora se obavlja klikom na kartice na vrhu ekrana. Kreiranje slika će biti jednostavno i svoditi se na unos kratkog upita i klik na jedno dugme.

Brojne ezoterične vrednosti i podešavanja poput “Steps,” “LoRAs” i “Schedulers” su objedinjeni u opštija i pristupačnija podešavanja “Resolution” i “Quality,” mada su još uvek dostupna naprednim korisnicima putem Manual moda.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Iako performanse Answer LLM-a nisu bile posebno impresivne u demo video snimku, chatbot se može dodatno fino podesiti kako bi se poboljšali njegovi rezultati kroz interakciju sa korisnikom, kao i kroz unos teksta i dokumenata. I tu AI Playground izdvaja sebe od naprednijih modela kao što su Claude, Gemini ili ChatGPT — pošto sve na AI Playground-u radi lokalno na korisnikovom računaru, šanse da se njihovi podaci, upiti i rezultati procure su drastično smanjene.

Štaviše, LLM je “open source” i lako može primiti Pytorch modele iz drugih generativnih AI aplikacija, omogućavajući jedinstvenu kombinaciju fleksibilnosti i privatnosti koju aplikacije koje rade u oblaku trenutno ne nude, prenosi Digitalrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi