ChatGPT će uskoro biti dostupan na telefonima bez prijave u aplikaciju

Uskoro ćete moći da koristite ChatGPT na pametnim telefonima bez potrebe da se prijavite u svoj nalog, ali iskustvo bez prijave ostaje prilično ograničeno

ChatGPT će uskoro biti dostupan na telefonima bez prijave u aplikaciju

Najnovija beta verzija ChatGPT aplikacije za Androida omogućava korisnicima da odmah započnu razgovor sa četbotom bez prijave u aplikaciju. Međutim, iskustvo bez prijave ostaje prilično ograničeno kada su u pitanju mogućnosti AI modela, što znači da korisnici moraju da se prijave ili registruju kako bi dobili više funkcija.

Zahvaljujući ovom četbotu veštačke inteligencije kompanije OpenAI, mnogi ljudi sada imaju digitalnog asistenta na dohvat ruke. Međutim, da biste sada koristili, potrebno je da se prijavite pomoću i-mejl naloga, Google naloga ili Apple naloga na iOS-u. Ipak, prema najavi kompanije, to bi uskoro moglo da se promeni, jer će AI asistent moći da bude dostupan za korišćenje bez potrebe za nalogom na mobilnim uređajima.

OpenAI je u aprilu najavio da korisnici mogu koristiti ChatGPT odmah, bez prijave na svoj nalog, ali se to odnosilo na veb verziju AI asistenta. Kako piše AndroidAuthority, ChatGPT v1.2024.136 (beta) verzija na Android operativnom sistemu omogućava korisnicima da započnu razgovor i dobiju pomoć od četbota bez prijave.

Za sada je to primećeno samo na Android verziji aplikacije, a u budućnosti bi i iOS korisnici mogli da dobiju istu funkciju, odnosno korišćenje četbota čak i bez potrebe za registracijom, odmah nakon preuzimanja aplikacije. Ovo je važan korak ka daljem popularizovanju ChatGPT-a kao zamene za pretraživače, jer uklanja značajnu prepreku koja često otežava korišćenje prosečnim korisnicima.

Takođe, moći ćete i da se odjaviti iz opcije koja omogućava korišćenje vaših razgovora za poboljšanje ChatGPT modela. Ipak, važno je napomenuti da su mnoge funkcije ograničene kada korisnik nije prijavljen. To, između ostalog znači da nećete moći da sačuvate ili pregledate istoriju razgovora i delite svoje razgovore. Takođe, pošto je OpenAI unapredio ChatGPT na verziju 4o, možete i da otpremate slike četbotu, ali samo kada ste prijavljeni kao besplatni ili premijum korisnik.

No, kao korisniku koji ne plaća pretplatu, broj slika koje može da unese u četbot je takođe ograničen, pa ne bi bilo loše da dobro razmislite pre nego što se odlučite za neku sliku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi