iOS 16.5 pravi probleme sa baterijom na iPhone uređajima

Zbog neočekivanog pražnjenja baterije i sporijeg punjenja nakon instalacije iOS 16.5 operativnog sistema usledile su loše reakcije na društvenim mrežama

iOS 16.5 pravi probleme sa baterijom na iPhone uređajima

Apple je nedavno pustio iOS 16.5, veliko ažuriranje za iPhone i umesto da korisnici budu zadovoljni funkcionalnostima koje je donela nova verzija operativnog sistema, reakcija je bila dosta negativna. Problem je taj što iOS 16.5 izaziva probleme sa baterijom na iPhone uređajima, piše Tom’s Guide.

Među tvitovima smo mogli da pročitamo stvari kao što su “iOS 16.5 je smrtonosan za bateriju”, dok su drugi pisali da nova verzija OS-a smanjuje životni vek baterije, drastično je sporije puni i izuzetno zagreva telefon.

Šta se zapravo događa i kako rešiti iOS 16.5 problem?

Dobra vest je da je, u većini slučajeva, rešenje zapravo samo malo strpljenja. Koliko god to bilo teško verovati, ignorisanje problema će ga verovatno rešiti.

To je zato što kada preuzmete novu verziju iOS-a, puno toga se dešava u pozadini. Podaci se optimizuju za novi softver, podešavanja baterije mogu biti promenjena, a aplikacijama su možda potrebne ispravke.

Sve ovo će trošiti vašu bateriju, ali su to privremeni problemi. Nakon nekoliko dana, sistem, a samim tim i baterija bi trebalo da se prilagode promenama, a stvari da se vrate u normalu.

Zapravo, Apple je već objašnjavao ovo korisnicima. “Normalno je da vašim aplikacijama i funkcijama treba i do 48 sati da se prilagode ažuriranju”, napisali su iz kompanije na zvaničnom Twitter nalogu za podršku prošlog proleća.

Drugim rečima, ne bi trebalo previše da vas brinu reakcije korisnika na društvenim mrežama – ali, možda biste mogli da odložite preuzimanje novog OS-a kada vam telefon neće biti toliko neophodan.

Šta ako i nakon 48 sati, vaš iPhone i dalje ima problema sa baterijom?

Prva stvar koju treba da uradite je da proverite zdravlje baterije vašeg iPhone-a.
Apple kaže da su njihove baterije dizajnirane tako da zadrže do 80% svog kapaciteta nakon 500 ciklusa punjenja kada se koriste u normalnim uslovima. U zemljama u kojima Apple prodaje AppleCare paket, zamena baterije je moguća u garanciji, a nakon toga morate platiti 69-99 dolara ili od 7 do 14,5 hiljada dinara, ako živite u Srbiji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (15)
 1. Cineman

  To im se dešava veoma često, da ne kažem stalno posle svakog većeg ažuriranja sistema i onda se čeka da izbace fix.

 2. Sančo Panča

  Ovo na Androidu nije moguće i to na onim najjeftinijim a da ne pišem o skupljim modelima. Hoće oni para jer je zamjena baterije skupa i donosi im zaradu.

 3. Slobodno mogu reci totalno netacna vest ;-) ios 16.5 imam od ip8 do 14 pro svaki drzi fantazija i daleko bolje nego 14.4.1 pogovoro 14 pro ;-)

 4. Nikolajtd

  Slobodno mogu reci totalno netacna vest ;-) ios 16.5 imam od ip8 do 14 pro svaki drzi fantazija i daleko bolje nego 14.4.1 pogovoro 14 pro ;-)

  14.4.1?

 5. Maximuss

  Slobodno mogu reci totalno netacna vest ;-) ios 16.5 imam od ip8 do 14 pro svaki drzi fantazija i daleko bolje nego 14.4.1 pogovoro 14 pro ;-)

  Druže, nije lepo da se drogiraš sam, daj podeli malo, pa i nama da bude dobro :)

 6. 16.4.1 znate sta sam hteo napisati ;-) pogotovo sto sam Napisao 14 pro telefon ;-)

 7. Cineman

  Ovo na Androidu nije moguće i to na onim najjeftinijim a da ne pišem o skupljim modelima. Hoće oni para jer je zamjena baterije skupa i donosi im zaradu.

  Itekako je moguće i dešava se.

 8. Ovo je bukvalno savrsen update… kao sto napisah na vise uredjaja imam 16.5 izuzetna je autonomija baterije. Isto tako smo se svi slozili na apple srbija 🙃 nema negativnih kritika na bateriju.

 9. Maximuss

  16.4.1 znate sta sam hteo napisati ;-) pogotovo sto sam Napisao 14 pro telefon ;-)

  Ma naravno, samo nisam hteo priliku da propustim. Sve 5 <3

 10. Slobodno mogu reci totalno netacna vest ;-) ios 16.5 imam od ip8 do 14 pro svaki drzi fantazija i daleko bolje nego 14.4.1 pogovoro 14 pro ;-)

  Meni je SOT skoro prepolovljen u odnosu na 16.4.1. Ranije sam mogao da izguram 9-10h (na kraju dana mi je ostajalo 40-45%) sad istim načinom upotrebe izvučem 6 i ostane 20ak %.

 11. Uradi restart. Koji uredjaj?

 12. 14 Pro Max. Odradio onaj force restart, delovalo je bolje ali na kraju se ispostavilo da je ista priča.
  Ne bih da radim factory reset, mrsko mi je da sve od nule podešavam.

 13. Ne mora factory meni je od prvog dana bukvalno savrseno

 14. Meni je savršeno radio na 16.4.1 i smaralo me je obaveštenje da je dostupno ažuriranje i na kraju sam ga ažurirao. 😂 Drugaru je sve kako treba na 16.5 isto 14PM ažuriran sa 16.4.
  Nešto kod mene nije leglo lepo izgleda. Ne znam da li mogu da se vratim na 16.4.1?

 15. Mislim sa se potpisuje i salje nisam proverio. Ali svakako ako nemas bekap sa 16.4.1 mrka kapa od podataka. Btw mogu ti pomoci da nemas obavesetnja za update 🤣

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi