iOS 17 upozorava korisnike na eksplicitne sadržaje

iOS 17 nam donosi brojne nove funkcije, a jedna od njih će upozoravati korisnike na eksplicitne sadržaje koje možda ne žele da vide

iOS 17 upozorava korisnike na eksplicitne sadržaje

Na WWDC konferenciji, Apple je najavio niz noviteta za iPhone, uključujući opcije kao što su glasovne FaceTime poruke i “Check In”. Ipak, iOS 17 donosi još novih funkcija, a jedna od njih će upozoravati korisnike na neželjene eksplicitne sadržaje.

U postu na blogu kompanije Apple možemo da vidimo kako će funkcija izgledati. Konkretno, ukoliko primite neku eksplicitnu fotografiju, pojaviće se prozorčić sa pitanjem da li želite da vidite ovaj osetljiv sadržaj. Ovo bi moglo da pomogne korisnicima da izbegnu gledanje sadržaja koji ne žele, piše Tech Crunch.

“Nage slike i snimci prikazuju privatne delove tela koji su inače prekriveni donjim vešom ili kupaćim kostimima”, stoji u prozorčiću. “Niste vi krivi, ali ovakve slike i snimci mogu biti iskorišćeni da vam naude.” U prozoru se dalje navodi da osoba na fotografiji ili snimku možda nije pristala na deljenje ovog sadržaja.

Korisnici mogu izabrati između tri opcije: pored toga što mogu da odbiju ili pogledaju sadržaj, imaju i opciju “ways to get help”. S obzirom da iOS 17 još uvek nije dostupan, ne znamo tačno šta ta opcija radi, ali možemo da pretpostavimo da će korisnicima pružiti razne opcije o tome kako postupiti u situacijama seksualnog uznemiravanja.

Apple ističe da je ova funkcija opciona i može se uključiti ili isključiti u podešavanjima.

Kao i ostale funkcije za bezbednu komunikaciju na iPhone telefonima, proces detekcije mogućeg osetljivog sadržaja se odvija direktno na uređaju. To znači da ukoliko nekome šaljete obnaženu fotografiju (uz prethodno dobijen pristanak, naravno), Apple neće pristupati vašim privatnim slikama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi