iOS 18 donosi šest novih funkcija za AirPods Pro

iOS 18 je ažuriranje prevashodno namenjeno za iPhone, ali dodaje nekoliko novih funkcija za AirPods Pro 2, najbolje aktuelne slušalice kompanije Apple

iOS 18 donosi šest novih funkcija za AirPods Pro

Nove mogućnosti zahtevaju iOS 18, iPadOS 18 ili macOS Sequoia i firmversko ažuriranje koje će biti objavljeno kada Apple lansira svoj novi softver ove jeseni.

Ovaj vodič se odnosi na promene koje stižu na AirPods Pro 2.

Pokreti glavom

Ako ste ikada bili u situaciji gde je potrebno da potvrdite Siri zahtev ili odbijete poziv bez korišćenja glasovne komande ili ruku, rešenje dolazi uskoro.

Pokreti glavom su nova forma kontrole AirPods Pro koja će vam omogućiti da klimnete glavom gore-dole ili je protresete levo-desno kako biste odbili poziv ili iskomuniciralii sa Siri. Kada dobijete poziv, možete klimnuti glavom da ga odbijete ili da ga prihvatite.

Kada odgovarate Siri za kontrolu obaveštenja i dolaznih ili odlaznih poruka, možete koristiti iste pokrete za da i ne, bez potrebe da govorite.

Izolacija glasa

Uz izolaciju glasa, AirPods Pro mogu smanjiti glasne pozadinske zvuke tokom telefonskog poziva, omogućavajući osobi sa kojom razgovarate da vas jasnije čuje.

AirPods Pro će koristiti mašinsko učenje za detekciju i izolaciju ambijentalne buke kao što su vetar, automobili u blizini, ljudi koji govore i slično, blokirajući zvuk i dajući prioritet vašem glasu. Izolacija glasa je funkcija koja dolazi i za originalne AirPods Pro i za AirPods Pro 2 slušalice.

Bolje prilagodljive audio kontrole

Prilagodljiva kontrola buke je dizajnirana da prilagođava aktivno poništavanje buke i zvuk koji čujete u skladu sa ambijentalnom bukom u vašem okruženju. Prilagodljivi zvuk je bio podešavanje sve ili ništa, ali sa iOS 18, postoje granularnije kontrole za fino podešavanje funkcije da omogućite više ili manje buke koja se propušta kroz razgovor.

Personalizovani prostorni zvuk za igranje

Personalizovani prostorni zvuk je funkcija koja već postoji za filmove, TV emisije i muziku. Koristi TrueDepth kameru na vašem iPhone-u za skeniranje vašeg lica i ušiju, razvijajući personalizovani profil koji prilagođava prostorni zvuk samo za vas.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Sa iOS 18, Apple proširuje personalizovani prostorni zvuk na igranje, sa ciljem pružanja upečatljivijeg zvuka za igranje. Programeri igara mogu uključiti prostorni zvuk u svoje igre kao deo ove promene. Personalizovani prostorni zvuk za igranje zapravo dolazi na AirPods Pro, AirPods Max i treću generaciju AirPods modela.

Kvalitet glasa u igrama

AirPods Pro 2 donosi poboljšanja kvaliteta glasa za chat u igricama i streaming, zajedno sa dinamičkim praćenjem glave i podrškom za 16-bitni 48kHz zvuk u igrama.

Manje kašnjenje zvuka

Prema Apple-u, AirPods Pro pružaju najbolju bežičnu audio latenciju ikada za mobilne igre, zahvaljujući poboljšanjima koja dolaze sa iOS 18. Poboljšana latencija znači da ćete osetiti veoma malo ili nimalo kašnjenja tokom gejminga, što čitavo gejming iskustvo čini boljim sa bržim odgovorom na komande, akciju i interakciju tokom igranja.

Ostali modeli AirPods-a

Mnoge od ovih funkcija su ograničene na najnovije modele AirPods Pro. Pokreti glavom i izolacija glasa neće biti dostupni na uređajima osim AirPods Pro 2, ali personalizovani prostorni zvuk za igranje će biti šire dostupan, prenosi Macrumors.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi