iOS 18 neće imati nove Siri AI funkcije, moraćemo da čekamo proleće sledeće godine

Apple iOS 18 verzija operativnog sistema za mobilne telefone neće uključiti nove Siri AI funkcije koje stižu sa Apple Intelligence paketom i moraćemo na njih da sačekamo do proleća sledeće godine

iOS 18 neće imati nove Siri AI funkcije, moraćemo da čekamo proleće sledeće godine

Na WWDC 2024 događaju, Apple je konačno predstavio svoju verziju AI funkcija, na kojima kompanija radi već neko vreme. Apple implementacija AI alata se prilično razlikuje od konkurencije i deluje gotovo nestvarno, zbog čega će stići kasnije nego što se očekivalo. Siri je takođe dobila značajna poboljšanja, a čini se da će Apple predstaviti novo iskustvo u korišćenju svojih uređaja već u prvom kvartalu sledeće godine sa ažuriranjem aktuelnog iOS 18 operativnog sistema.

Mark Gurman navodi u najnovijem Power On biltenu, da će Apple predstaviti novog Siri asistenta početkom sledeće godine, kao deo ažuriranja za iOS 18.

Kasnija implementacija AI funkcija je znak da kompanija još uvek integriše AI tehnologiju u svoje platforme i da će joj biti potrebno više vremena nego što se prvobitno očekivalo. Imajte na umu da će Siri doneti neke nove funkcije, ali će potpuna verzija, sa svim novim AI dodacima, biti dostupna u vidu iOS 18.4 ažuriranja sledeće godine.

Apple će na proleće sledeće godine predstaviti kompletno Siri iskustvo sa Apple Intelligence paketom AI funkcija

Što se vremenskog okvira tiče, Apple će verovatno smatrati prikladnim da predstavi iOS 18.4 sledeće godine, ali tačan datum objave još uvek nije poznat. Međutim, znaćemo više detalja o tome početkom sledeće godine, jer do tada će nove Siri mogućnosti proći beta testiranje sa programerima. Period beta testiranja će početi u januaru, a konačno izdanje će biti zakazano za proleće.

Imajte na umu da su Apple Intelligence i nova Siri ažuriranja različite funkcije. Apple će ih potencijalno predstaviti kasnije ove godine, verovatno zajedno sa predstojećom iPhone 16 linijom telefona. Apple Intelligence će uključiti niz AI alata koje je kompanija najavila prošlog meseca na pomenutom WWDC 2024 događaju, a ove funkcije će biti puštene u opticaj tokom narednih meseci.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako niste upoznati, Siri će dobiti neka značajnija poboljšanja onog trenutka kada Apple predstavi iOS 18 široj javnosti, uključujući integraciju sa ChatGPT-om i novi dizajn. Odnos ovih AI funkcija koje će Apple predstaviti ove i sledeće godine je u ovom trenutku nepoznat, ali postoji mala mogućnost da će sve funkcije biti predstavljene zajedno.

Ovo su, međutim, samo spekulacije u ovoj fazi, a konačnu odluku donosi Apple. Kompanija iz Kupertina je u međuvremenu već započela rad na iOS 19 i unapređenjima Apple Intelligence-a, koja će biti dostupna korisnicima sledeće godine, prenosi Wccftech.

Apple će možda već danas predstaviti nove beta verzije iOS 18 sistema i dodatne “build-ove”, a mi ćemo detaljno pratiti sve promene i unapređenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi