Microsoft Azure AI sada može da kreira digitalnu kopiju vašeg glasa i odgovara na telefonske pozive

Najnovija Microsoft Azure AI funkcija može u potpunosti da oponaša vaš glas, a Truecaller može da koristi taj glas u svrhu telefonskih poziva i odogovra umesto vas

Microsoft Azure AI sada može da kreira digitalnu kopiju vašeg glasa i odgovara na telefonske pozive

Mogućnost vernog oponašanja vašeg glasa je nova Microsoft Azure AI Speech funkcija. Ova Azure tehnologija je prvi put postala dostupna pojedinim korisnicima na Ignite 2023 događaju održanom tokom prošlog novembra, ali je sada postala opšte dostupna. Microsoft je detaljno opisao mogućnost kreiranja personalizovanih glasova pomoću Azure AI Speech-a u nedavnom objavljenom blogu.

Azure AI Speech se može koristiti u različitim situacijama, kao što je prevođenje govora u zvuk kao da originalni zvučnik govori na drugom jeziku. Alat se takođe može koristiti za kreiranje video sadržaja, audio knjiga i podcasta. Glasovni asistenti, poput onog koji je sada dostupan preko Truecaller-a, mogu se integrisati sa Azure AI Speech funkcionalnošću.

„Integracijom ličnih glasovnih mogućnosti Microsoft Azure AI Speech u Truecaller, napravili smo značajan korak ka pružanju zaista personalizovanog i zanimljivog iskustva komuniciranja. Lična glasovna funkcija dozvoljava našim korisnicima da koriste sopstveni glas, omogućavajući digitalnom asistentu da zvuči poput njih prilikom upravljanja dolaznim pozivima, rekao je Truecaller u nedavnoj objavi.

Možda ste pogrešili broj, al’ ste dobili onog kog ste tražili

„Ova revolucionarna sposobnost ne samo da omogućava dodatni nivo komfora za korisnike, već i pokazuje moć veštačke inteligencije u transformaciji načina na koji komuniciramo sa našim digitalnim asistentima.

Microsoft ima nekoliko zaštitnih mehanizama koji osiguravaju njihovu digitalnu glasovnu tehnologiju. Ova funkcija zahteva saglasnost originalnog govornika i otkrivanje činjenice da je glas sintetički. Microsoft takođe zabranjuje korišćenje Azure AI govora za lažno predstavljanje osobe ili zavaravanje ljudi pomoću digitalnog glasa. Lažno predstavljanje glasova nedavno je ispunilo naslove optužbama da OpenAI kopira glas Scarlett Johannson.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Da bi pomogao u bezbednosti, Microsoft automatski dodaje vodeni žig govornom izlazu kreiranom ličnim glasovima. Tehnološki gigant navodi 99,7% tačnosti prilikom detekcije vodenih žigova u audio snimcima.

Truecaller takođe ima svoje bezbednosne funkcije, uključujući aplikaciju koja navodi da je glas digitalna replikacija originala.

Da biste napravili digitalnu kopiju svog glasa, samo treba da dozvolite Truecaller-u da snimi nekoliko sekundi vašeg stvarnog glasa. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju aplikacije Truecaller i pretplatu na Truecaller Premium, koja košta 4,99 USD mesečno.

Iako je u drugom sektoru, već smo čuli digitalne glasove napravljene sa Azure softverom. Stardock je koristio osam sati naracije glasom generisanim veštačkom inteligencijom u Galactic Civilizations IV: Supernova igri. Intervju sa Bradom Vardelom iz Stardock-a o igri i njenim glasovima generisanim veštačkom inteligencijom uključuje primere glasa glumca i digitalnu kopiju njegovog glasa, što bi trebalo da vam pruži primer i referencu o tome koliko realno mogu da zvuče glasovi kreirani u Azure-u, prenosi Windows Central.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi