Microsoft testira novi panel sa vidžetima u Windows 11, evo kako da ga uključite

Microsoft u svojoj novoj verziji Windows 11 OS-a za insajdere testira novi panel sa vidžetima, a mi vam dajemo uputstvo kako da ga probate

Microsoft testira novi panel sa vidžetima u Windows 11, evo kako da ga uključite

Microsoft je nedavno predstavio novu verziju Windows 11 Preview Build 25324 za insajdere na Canary kanalu, koja donosi mnoge nove funkcije ili promene zajedno sa poboljšanjima i ispravkama. Novi panel sa vidžetima je jedna od najzanimljivijih promena.

Kao što je Microsoft opisao, novo iskustvo na panelu sa vidžetima uključuje veću površinu sa tri kolone i namenske odeljke za vidžete i sadržaj feed-a sa jasnim razdvajanjem između njih. Takođe ćete videti animaciju kada pređete mišem preko Widgets ikone na Taskbar-u (traci zadatka).

Microsoft trenutno testira Widgets panel sa Canary insajderima, iako on nije dostupan svakom od njih, piše MSPowerUser Ovaj novi panel Microsoft zove „Evolved Widgets Board“ i trenutno je ograničen na nekoliko odabranih insajdera Canary kanala. Međutim, ako nemate pristup njemu iako ste na najnovijem kanalu Canary, možete koristiti ViveTool da aktivirate i testirate ovu funkciju.

Za one koji ne znaju, ViveTool je softver koji vam omogućava pristup skrivenim funkcijama Windows 11. Da biste omogućili određene skrivene funkcije, potrebno je da znate njihove odgovarajuće ID-jeve. Zahvaljujući korisniku Albacore-u, znamo ID funkcije za omogućavanje novog “Evolved Widgets Board” panela u Windows 11 OS-u.

Kako aktivirati novi panel sa vidžetima u Windows 11 Build 25324?

  • Preuzmite ViveTool GUI sa GitHub-a
  • Instalirajte aplikaciju
  • Otvorite aplikaciju i potražite ID funkcije 43028164
  • Omogućite je

Nakon što pratite korake, ponovo pokrenite računar da biste dovršili proces. Prečica za pokretanje panela sa vidžetima se obično nalazi u levom uglu Taskbar-a. Međutim, ako ste je iz nekog razloga onemogućili, možete ponovo da je aktivirate tako što ćete otvoriti Settings aplikaciju i otići na Personalization pa na Taskbar. U stavkama na Taskbar-u aktivirajte prekidač Widgets, nakon čega će se ikonica vidžeta ponovo pojaviti na traci zadataka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi