Microsoft želi da Windows u potpunosti pređe u cloud

Microsoft planira da prenese Windows u cloud, a u tom procesu će se oslanjati Windows 365 platformu i integraciju sa veštačkom inteligencijom

Microsoft želi da Windows u potpunosti pređe u cloud

Tehnološki gigant Microsoft ozbiljno planira da svoj operativni sistem, Windows, u potpunosti prenese u cloud. Ovaj poduhvat će se značajno oslanjati na unapređenje postojeće Windows 365 platforme, uz integraciju naprednih tehnologija koje je im je donela veštačka inteligencija, piše The Verge.

Windows 365, usluga koja omogućava pristup celokupnom Windows operativnom sistemu sa bilo kojeg uređaja, do sada je bila usmerena uglavnom poslovnim korisnicima. Ali, Microsoft planira da ovu uslugu proširi i na individualne korisnike.

U okviru ovih planova, kompanija razvija i nove funkcionalnosti, kao što su Windows 365 Boot i Windows 365 Switch. Ove opcije će korisnicima omogućiti direktno prijavljivanje na Cloud PC instance, što znači da će moći da pristupaju svom desktopu sa bilo kojeg uređaja.

Ključni aspekt je veštačka inteligencija

Microsoft istovremeno radi na razvoju prilagođenih silicijumskih čipova u okviru svojih partnerstava, kako bi unapredio performanse svojih uređaja. Gigant teži da poveća komercijalnu vrednost Windows operativnog sistema. Pored toga, nedavno smo čuli da kompanija iz Redmonda radi i na svojim AI čipovima.

Jedan od ključnih aspekata ovog projekta je integracija veštačke inteligencije. Microsoft je nedavno predstavio Windows Copilot, digitalnog asistenta vođenog veštačkom inteligencijom, kao deo šireg plana za implementaciju AI tehnologija u Windows operativni sistem.

Ovim koracima, Microsoft ne samo da teži ka tehnološkoj revoluciji, već otvara vrata za novu eru pristupačnosti i efikasnosti u korišćenju operativnih sistema. Očekuje se da će prelazak Windowsa u cloud doneti značajne promene za korisnike širom sveta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Aleksandar_038

    To jeste budućnost poslovnih korisnika, uz apsolutnu kontrolu kompanije / poslodavca.

    Privatni korisnici neka su na Android-u, nisu za bolje, a i taman će da plaćaju pretplatu da bi dodali ram na sliku ili preskočili reklame u Igrici...

    "Napredni" korisnici mogu da se igraju Linuxom ako imaju vremena i to je to.

    Biće to kraj jedne lepe ere personalnih računara koja je omogućavala veliku slobodu... A sad u rikverc punom brzinom.

  2. MaliAbner

    To ti je sto bi se reklo regulacija trzista koje je do sada bilo neregulisano...

  3. lepi kokan

    Qui bono?

  4. marinko98

    ^Kako za koga?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi