Outlook će sledeće godine zameniti aplikacije za poštu i kalendar u Windows 11

Microsoft kaže da će dosadašnje aplikacije za poštu i kalendar u operativnom sistemu Windows 11 zameniti sa Outlook-om do kraja sledeće godine

Outlook će sledeće godine zameniti aplikacije za poštu i kalendar u Windows 11

U sklopu svoje vizije unifikovanog korisničkog iskustva, Microsoft je objavio da će Outlook zameniti sadašnje aplikacije za poštu i kalendar u Windows 11 operativnom sistemu do kraja 2024. godine. Ova promena je deo strategije kompanije da preoblikuje svoje alate i usluge, pružajući korisnicima jednostavnije i efikasnije okruženje, piše PCWorld.

Nova verzija Outlook aplikacije već je dostupna za testiranje korisnicima programa Office Insider, sa opcijom “Isprobaj novi Outlook” dostupnom unutar same aplikacije. Počev od septembra naredne godine, ovo novo Outlook iskustvo biće dostupno svim korisnicima, a računari sa preinstaliranim Windows 11 operativnim sistemom biće isporučivani sa novim Outlook-om kao standardnom aplikacijom.

Trenutne aplikacije za poštu i kalendar će ostati dostupne za preuzimanje iz Microsoft prodavnice do kraja 2024. godine.

Ova promena je deo Microsoftovog plana da korisnicima pruži nešto drugačije iskustvo, gde će moći da dodaju naloge i drugih provajdera elektronske pošte u novi Outlook, stavljajući tako sve na jedno mesto. Integracija elektronske pošte i kalendara unutar jedne aplikacije pojednostavljuje procese i pruža korisnicima efikasnije i preglednije okruženje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. O ne...

  2. Aleksandar_038

    Uvek ista priča - taman kad je Mail aplikacija postala pristojna i korisna, oni će da je ugase.

    Pri tome, ovaj "novi" Outlook, koji nije ništa drugo do fancy PWA, nema mogućnost kombinovanja više naloga u jedan Inbox, sporiji je, ružniji i ne radi u pozadini kako treba... Baš je korak napred, ubilo se.

  3. Čim vidim da je u pitanju PWA Electron verzija, prevrne mi se želudac.

    Kako je krenulo, napakovaće ceo Windows na web i onda ga isporučivati kao PWA aplikaciju korisnicima.

  4. Jel to nije outlook iz O365?

  5. Aleksandar_038

    Čim vidim da je u pitanju PWA Electron verzija, prevrne mi se želudac.

    Kako je krenulo, napakovaće ceo Windows na web i onda ga isporučivati kao PWA aplikaciju korisnicima.

    Već su to uradili, možeš da zakupiš licencu i dobiješ ceo OS kroz browser. OK, nije to baš isto, ovo je virtuelna mašina koju zakupljuješ, ali smer je upravo taj.

    Jel to nije outlook iz O365?

    Ne, ovo je novi Outlook - zapravo, web verzija Outlook-a, upakovana u PWA, koja treba da zameni i web Outlook i Outlook iz office 365 paketa i Mail aplikaciju iz Windows-a.

    Rađe ću da se vratim na Thunderbird 🙄

  6. Već su to uradili, možeš da zakupiš licencu i dobiješ ceo OS kroz browser. OK, nije to baš isto, ovo je virtuelna mašina koju zakupljuješ, ali smer je upravo taj.

    Ne, ovo je novi Outlook - zapravo, web verzija Outlook-a, upakovana u PWA, koja treba da zameni i web Outlook i Outlook iz office 365 paketa i Mail aplikaciju iz Windows-a.

    Rađe ću da se vratim na Thunderbird 🙄

    Interesantno... Sada sam probao PWA Outlook, radi na Linux Mint vrlo fluidno, dodao svoj outlook nalog, a onda sačuvao kao standalone app, pojavila mi se u app menu i start menu sa svojom ikonicom. Jedino što nisam uspeo da dodam druge imap email accounte, piše da može ako se omogući pop3 pristup, što ja ne želim, želim samo imap a ne i pop3.

    Inače Thunderbird se odlično se snalazi sa mnogo email naloga, jedino mi se čini lošim za pravljenje neke trajnije arhive. Ovako kada mi je email bitan odštampam ga u pdf fromat pa sačuvam na file systemu. Dok je outlook tu nezamenljiv sa svojom PST bazom koja ima password protection (PST je još uvek proprietary format), a i kada se sačuva pojedinačna poruka kao .msg to je 100% kompatibilno kasnije za import ili fw ili reply.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi