Mnogi Samsung Galaxy telefoni će od sad moći da fotografišu naopačke, bez potrebe da ih okrećete u taj položaj

Ubuduće više nećete morati da okrećete telefon naopačke kako biste nešto fotografisali, pošto mnogi Samsung Galaxy telefoni dobijaju opciju pomeranja kamere

Mnogi Samsung Galaxy telefoni će od sad moći da fotografišu naopačke, bez potrebe da ih okrećete u taj položaj

Ukoliko slušate savete pojedinih fotografa sa pametnim telefonima, da okrećete telefon naopačke kako biste bolje uslikali ljude, od sad više nećete morati to da radite ukoliko imate neki od Samsung uređaja. Naime, mnogi Samsung Galaxy telefoni, uključujući i neke starije i jeftinije uređaje, dobijaju opciju pomeranja kamere, koja omogućava da napravite fotografije baš prema pojedinim fotografskim savetima, uključujući i pomenuti, ali bez potrebe da zaista okrećete telefon naopačke.

Ispostavlja se da Samsung prilagođava svoje funkcije pomenutoj praksi, preko svoje Galaxy Enhance-X aplikacije. Južnokorejska kompanija je bez velike pompe otkrila dodatak „pomeranja kamere“, na svom korejskom forumu pre nekoliko dana.

Ova funkcija je podeljena na tri mogućnosti, počevši od opcije „pomeranja kamere“ koja automatski čini da fotografija izgleda kao da je snimljena telefonom koji je bio okrenut naopačke. Ovo efektivno „spušta“ visinu kamere i prilagođava distorziju subjekta prema tome. Ukoliko želite više kontrole, onda možete ručno podešavati „visinu“ kamere na jedan od tri nivoa (niska, srednja, visoka). Aplikacija posebno obaveštava korisnike da smanjenje visine rezultira dužim nogama i manjom glavom. Povećajte visinu i dobićete duže telo i „mlađi“ izgled lica.

Na kraju, Samsung kaže da možete dodirnuti ikonu „nagiba“ u donjem desnom uglu aplikacije, da ručno podesite nagib kamere (koji ima do 10 nivoa podešavanja). Moderator na Samsung korejskoj zajednici je primetio da je dolenavedena slika (desno) snimljena samo sa jednim nivoom podešavanja visine. Međutim, takođe možete kombinovati ova dva podešavanja.

Funkcija na Samsung Galaxy S24 Ultra možda i neće baš raditi onako kako neki očekuju, tvrdi portal Android Authority koji je isprobao funkciju i na ovom telefonu. U njihovom tekstu piše da napravljene fotografije na ovaj način imaju suptilne promene koje podsećaju na filtere za lepotu, umesto transformišućih efekata.

Ali poređenje slika sa portala koje su nastale pre i posle primene ovih efekata, daje dobru predstavu šta možemo očekivati prilikom podešavanja visine.

Funkcija je trenutno dostupna samo u okviru Enhance-X aplikacije za Galaxy S24 seriju telefona, ali kompanija kaže da će ona stići i na sledeće uređaje: Galaxy Tab S8, Galaxy M33, Galaxy A33, Galaxy A53, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21 FE, Galaxy S21 kao i na sve novije modele iz serija u kojima se ovi uređaji nalaze.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi