Galaxy Enhance-X: Čak i stariji telefoni iz Galaxy A serije dobijaju Samsung AI foto editor

Čak i stariji, ne-premium Samsung telefoni, sada mogu koristiti popularnu aplikaciju Galaxy Enhance-X! Evo na koje uređaje stiže.

Galaxy Enhance-X: Čak i stariji telefoni iz Galaxy A serije dobijaju Samsung AI foto editor

Čak i stariji, ne-premium Samsung telefoni, sada mogu koristiti popularnu aplikaciju Galaxy Enhance-X!

Aplikacija za uređivanje slika koja se oslanja na veštačku inteligenciju kako bi pružila odlične rezultate u retuširanju fotografija, sada može biti korišćena na Galaxy A53 i Galaxy A34 telefonima, javlja SamMobile. Naravno, neophodno je da telefoni već imaju instaliran nedavno objavljeni Android 14 i One UI 6.

Pre nekoliko nedelja, Samsung je najavio da će Galaxy Enhance-X stići na neke uređaje iz Galaxy A serije sa One UI 6, pri čemu je Galaxy A54 prvi dobio podršku. Pomenutim modelima je ova opcija i te kako dobrodošla.

Galaxy A34 (koji na nekim tržištima dobija pristup Androidu 14) takođe je naveden kao podržan uređaj, pa korisnici sada mogu preuzeti aplikaciju za uređivanje slika sa veštačkom inteligencijom iz Galaxy Store-a.

Izveštaj navodi da čak i Galaxy A53 može preuzeti i koristiti Galaxy Enhance-X, iako Samsung zvanično nije rekao da će telefoni Galaxy A serije iz 2022. biti podržani.

Sve ovo nas dovodi do logične pretpostavke da će i Galaxy A33 podržavati Galaxy Enhance-X nakon što dobije One UI 6, iako to trenutno nije potvrđeno jer još uvek radi na Androidu 13/One UI 5. Sve u svemu, Samsung bi mogao omogućiti Galaxy Enhance-X i drugim telefonima iz A serije, ali korisnici to mogu proveriti i u Galaxy Store-u nakon što njihov uređaj iz Galaxy A serije dobije Android 14.

Šta je Galaxy Enhance-X?

Kako ga opisuje Samsung tim, Galaxy Enhance-X koristi veštačku inteligenciju i pruža “kompletno poboljšanje slike jednim dodirom”, kao i mogućnost prilagođavanja određenih funkcija, uključujući HDR.

Postoji širok spektar alatki dostupnih za prilagođavanje fotografija. Na primer, HDR analizira svetle tačke, senke, svetlost i kontrast, proširujući dinamički opseg slike i čineći osvetljenje bogatijim bez gubitka kvaliteta. Kao i mnoge druge funkcije Galaxy Enhance-X, nudi različite nivoe intenziteta – od 0 do 4 u slučaju HDR-a.

Osim toga, slike koje dobijamo putem društvenih mreža ili drugih aplikacija za slanje poruka, često nam stižu kompresovane. Za oprilike, Upscale alat povećava rezoluciju slika ispod 1MP do četiri puta, održavajući dosledne, oštre detalje.

Ako ste nestrpljivi, skoknite do Samsung prodavnice na ovom linku i odmah instalirajte aplikaciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi