Samsung One UI 6 donosi mnogo AI funkcija na Galaxy telefone

Novo Samsung One UI 6 ažuriranje korisničkog interfejsa donosi na Galaxy telefone mnogo AI funkcija posebno u pogledu mogućnosti kamere i uređivanja slika

Samsung One UI 6 donosi mnogo AI funkcija na Galaxy telefone

Veštačka inteligencija (AI) menja način na koji koristimo tehnologiju, a jedan od primera za to je i novo Samsung One UI 6 ažuriranje sa mnogo AI funkcija koje donosi na Galaxy telefone. Ono menja korisničko iskustvo, kameru ali i samo uređivanje slikam, a u nastavku pročitajte šta će ono sve omogućiti.

Već postojeća Samsung Galaxy Enhance-X aplikacija za uređivanje slika koju pokreće veštačka inteligencija sada će omogućiti izmene fotografija samo jednim dodirom. Ona uz to dobija nove AI dodatake primetio je DigitalCameraWorld.

Samsung One UI 6 funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji

Jedna od funcija u Enhance-X je Sky Guide i ona vam omogućava da poboljšate svoje znanje od astronomiji. Kada uslikate zvezdano noćno nebo, ova funkcija koristi veštačku inteligenciju da analizira fotografiju i pokaže vam koje ste sazvežđe, zvezde, galaksije, magline i galaktička jata odnosno skupove galaksija uslikali.

Uz nju, tu je i funkcija Clean Lens koja obezbeđuje da vaša fotografija izgleda tačno onako kako ste želeli uklanjanjem zamućenosti od otisaka prstiju na sočivu kamere. Slow-mo će vam uz pomoć AI sada pomagati da napravite usporene snimke „normalnih“ video snimaka generisanjem dodatnih kadrova.

Opcija Motion Flow podizaće kratke video snimke u trajanju do najviše 60 sekundi na viši nivo, analizom scena i primenom efekta duge ekspozicije. Kao što su snimci gustog i brzog saobraćaja na putu koji se potom pretvara u „svetlosne staze“, kao i na opcijama u profesionalnim fotoaparatima.

Enhance-X aplikacija od sada će sadržati i opciju Single Take, popularnu funkciju Galaxy kamera. Ona će primenjivati AI analizu na video zapise i birati najbolje fotografije i isečke za sadržaj koji se može odmah deliti dalje. U aplikaciji, možete primeniti Single Take na slike i video zapise koje ste već snimili, tako da možete iskoristiti trenutak i nakon što prođe, tvrdi Samsung.

Nove funkcije, izvan aplikacije bi takođe trebalo da poboljšaju kako performanse, tako i korisničko iskustvo. AI Image Clipping omogućiće izrezivanje objekata iz slika i potom njihovo čuvanje kao stikera odnosno nalepnice za primenu na druge fotografije ili video zapise. To posebno može koristiti onima koji se, na primer, bave onlajn trgovinom.

Skeniranje dokumenata je takođe još jedna opcija koja sada olakšava proces skeniranja pomoću kamere. AI tehnologija će otkriti kada skenirate dokument i automatski će se pojaviti ekran za uređivanje skeniranih dokumenata, gde ga možete rotirati, poravnati i sačuvati, navode iz kompanije. Međutim, ono što je ovde posebno zanimljivo je to što veštačka inteligencija sada automatski može ukloniti prste sa skeniranog dokumenta, kao i kopče za papir ili tragove od heftanja, ostavljajući čist dokument.

Naravno, vidžeti aplikacija skoro uvek budu unapređeni sa svakim ažuriranjem, a najnovije omogućava prilagođene vidžete kamere. Ovakvi vidžeti čuvaju ranija podešavanja kamere i unapred vam omogućavaju isto nameštene opcije za brz i lak pristup kameri kada nešto hitno treba da uslikate, sa na primer, podešenim nivoom osvetljenja i drugo. To posebno sprečava stalno menjanje ovih podešavanja, kada se vaš subjekat ili okruženje promene.

O novom izgledu padajućeg menija i korisničkog interfejsa smo pisali ranije, a treba pomenuti i da su sada dostupni nove Undo i Redo opcije tokom uređivanja fotografija.

Dakle, najnovije ažuriranje izgleda kao prilično značajno za Samsung Galaxy telefone, ali nažalost nisu baš sve pomenute funkcije dostupne za sve Galaxy modele. Više o dostupnosti novih funkcija i njihove rasprostranjenosti najbolje je pratiti na Samsung sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi