Najbolja kamera funkcija sa Google Pixel 7 dolazi i na vaš telefon

Do sada ekskluzivna (i vrlo korisna) funkcija Google Pixel telefona je od danas dostupna svima, ali uz jednu začkoljicu. Pogledajte o čemu se radi.

Google Pixel serija telefona je oduvek bila poznata do inovativnim kamera funkcijama koje su bile ekskluziva ovih modela. Jedna od takvih koja krasi Pixel 6 i Pixel 7 je i Magic Eraser. Uz nju možete obrisati neželjene objekte a fotografije, poput ljudi u pozadini, žica i bandera i drugih stvari koje vam kvare savršen kadar. Od danas Magic Eraser postaje dostupan i korisnicima svih ostalih Android telefona, pa čak i iPhone-a putem Google One.

Magic Eraser van Google Pixel telefona

Magic Eraser je debitovao na Pixel 6 seriji koja uključuje Pixel 6, Pixel 6 Pro i povoljniji Pixel 6a, koji je i jedini od ovih modela koji se još uvek može kupiti (Pixel 6 i 6 Pro je zamenila serija 7). Naravno, ovu funkciju koriste i vlasnici Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Magic Eraser je jedan od razloga zbog koga su mnogi želeli Pixel telefon, ali će im se, kako piše Digital Trends, želja ispuniti i bez potrebe da kupe neki od Pixel modela.

Zapravo, uz jednu začkoljicu … Magic Eraser je dostupan unutar Google Photos aplikacije na Android i iOS telefonima, ali samo ukoliko imate aktivnu Google One pretplatu. Za one koji nisu pretplatnici će biti korisna informacija da je Google One servis za Cloud skladište i backup vaših fajlova i mobilnih uređaja i da se cene pretplate kreću od dva dolara mesečno za 100GB, do dvadeset pet dolara mesečno za 5TB. Vredi pomenuti i da ukoliko ste vlasnik Pixel 5a ili nekog od ranijih Google telefona, od sada takođe možete uživati u ovoj funkciji bez potrebe za Google One pretplatom.

Ovo ipak nije sve što je objavljeno danas, jer Google One pretplatnici dobijaju i novi HDR video efekat koji će unaprediti osvetljenje i kontrast video snimaka. Pretplatnicima su dostupni i neki od novih kolaž stilova koje na fotografije možete primeniti u Collage editoru.

Google One pretplatnici na teritorijama SAD, Kanade, UK ili EU takođe dobijaju i besplatno slanje štampanih fotografija ukoliko za štampu koristite Google Photos servis. Iako Magic Eraser ne radi u okviru kamera aplikacije kao na Pixel telefonima, svakako je lepo videti da malo “Google magije” u ovom domenu postaje dostupno i van Pixel serije koja na našem tržištu još uvek nije dostupna, ali se uskoro možda očekuje.

Izvor: Digital Trends

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. The PunisheR

    Još uvek ne nalazim opciju na iPhone-u.
    Na Pixel 7 Pro mi je tu naravno, imam pretplatu na Google one, ali opcije još uvek nema na iPhone-u.

  2. marinko98

    Ja tu funkciju Magic Eraser nemam(ili ne mogu da je nađem) sad na Pixel 6 telefonu, a imao sam je na Pixel 6a ili na Pixel 6(nisam siguran na koji od ta dva sam je imao) kad sam ga imao prvi put. Ovo mi je drugi put da imam Pixel 6. Inače nisam pretplatnik Google One.

  3. The PunisheR

    Ja tu funkciju Magic Eraser nemam(ili ne mogu da je nađem) sad na Pixel 6 telefonu, a imao sam je na Pixel 6a ili na Pixel 6(nisam siguran na koji od ta dva sam je imao) kad sam ga imao prvi put. Ovo mi je drugi put da imam Pixel 6. Inače nisam pretplatnik Google One.

    Uradi update aplikacije, i kada udjes u neku sliku kliknes edit i pod trecom opcijom(prvo je suggestions pa crop i onda tools) tools treba da bude magic eraser, unblur, portait blur i sky.

  4. marinko98

    Izvinjavam se na duplom postu, ali namerno ga pišem iz sledećeg razloga. A to je da kad sam malo pre završio prvi post, ponovo sam probao da nađem Magic Eraser funkciju i tu je, a pre dva dana je nije bilo. Mora da Google čita naš forum ;)
    The PunisheR@, znam da se tu nalazi. Mora da se za ova dva dana aplikacija ažurirala...nisam baš pratio koje su se sve aplikacije ažurirale, mada sam isključio automatsko ažuriranje.

  5. The PunisheR

    Bitno da je tu. I meni se na ajfonu pojavila nakon azuriranja ali ne odmah, nego valjda kad su oni pustili sistemski sta znam.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi