Google Pixel telefoni možda dolaze u Srbiju

Kompanija Vodafone objavila je da širi dostupnost Google Pixel telefona na dodatna tržišta tokom 2023. godine, među kojima bi mogda da se nađe i Srbija.

Google Pixel telefoni možda dolaze u Srbiju

Prema zvaničnom saopštenju, kompanija Vodafone planira da proširi dostupnost Google Pixel pametnih telefona i nosivih uređaja na dodatna tržišta 2023. godine. Iako je Google proširio prodaju na 10 tržišta u Evropi, Srbija se ne nalazi na zvaničnom spisku, ali bi do njega mogla da dođe „zaobilaznim“ putem.

Nažalost, Vodafone nije objavio koja tržište će biti pokrivena, ali nije isključeno da bi Srbija mogla da bude deo ekspanzije. Vodafone ima mreže u nekoliko zemalja i partnerstva sa operaterima u nizu drugih zemalja.

Među zemljama u kojima Vodafone ima parnerstvo sa operaterima ili većinsko vlasništvo bi mogla da počne prodaja Pixel telefona nalaze se: Albanija, Austrija, Belfija, Bugarska, Grčka, Češka, Hrvatska, Kipar, Mađarska, Estonija, Finska, Island, Letonija, Portugal, Litvanija, Luksemburg, Severna Makedonija, Rumunija, Rusija, Srbija, Turska, Slovenija, Švajcarska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Pored Google Pixel telefona, stižu i Buds slušalice i Watch sat

Ukoliko dođe do proširenja, pored Pixel 7 i 7 Pro telefona, na tržištu bi mogli da se nađu i Pixel Watch i Pixel Buds slušalice.

Vodafone i Google su se takođe udružili na poboljšanju podrazumevane razmene tekstualnih poruka na svim Android telefonima uz usvajanje RCS aplikacije Messages by Google. U poređenju sa starijim SMS/MMS-ovima, RCS omogućava slanje visokokvalitetnih fotografija i video zapisa, ima poboljšanu grupnu razmenu poruka, podržava enkripciju za razgovore jedan na jedan i ima niz funkcija koje pružaju bogatiji kanal komunikacije.

Operater takođe čini Android TV poželjnu platformu za svoje Vodafone TV set top bokseve. Ovo će korisnicima dati dodatne opcije za zabavu sa pristupom aplikacijama i igrama dostupnim u Google Play prodavnici. Funkcija „Ugrađeni Chromecast“ će takođe biti omogućena, tako da će korisnici moći lako da prebacuju fotografije, video zapise i muziku sa svojih telefona na svoje televizore.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (12)
  1. Ovo bi bila odlična vest, prevashodno zbog podrške i servisa za Pixel telefone kod nas.

  2. Maximuss

    I dalje je to na dalekom štapu, jer kod nasVodafone ima ugovor sa Telekom Srbija, a oni nisu poznati po inovacijama na bilo kom polju, ali bilo bi lepo da prođe...

  3. perokljunac

    To bi bilo odlično ali pošto je MTS u pitanju verovatno moraš da budeš u njihovoj mreži da bi ga kupio. I to postpaid.

  4. rmilos24

    isti koš sa bih i sjeverna mak. od tog nema ništa

  5. kUdtiHaEX

    Pitanje je finansijske opravdanosti takvog poteza. Sem gikovima Pixel brend je kompletno nepoznat široj populaciji.

  6. Mislim da bi 6a bio jako popularan uz paket kod operatera.

  7. A tek sa KP sa 2 godine garancije i fiskalnim :)

  8. mitar1982

    Pitanje je finansijske opravdanosti takvog poteza. Sem gikovima Pixel brend je kompletno nepoznat široj populaciji.

    Гугл као и оператери су озбиљно уложили у промоцију Пиксела од кад су се исти појавили у Норвешкој.

  9. milos0888

    Pa nek dodje i u hrvatsku, dosta bi znacilo za nas ovde

  10. Cineman

    Po nekoj logici i zbog "ugovora" koji MTS ima potpisan sa Vodafone, trebalo bi da bude u domaćoj ponudi. No, pošto je kod MTS toliko sve transparentno, onda od saradnje sa Vodafone možemo očekivati samo njihov logo.

    Ovo je deo zvaničnog obaveštenja:

    Partnerstvom sa Vodafone Procurement Company (Vodafonovom kompanijom za nabavke), Telekom Srbija imaće pristup kapacitetima za različite nabavke. To znači da ovo partnerstvo obezbeđuje i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmeravanje, konsultantske usluge, odnosno savetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrednosti.

  11. illidan

    zar nije Vodafone = A1? ili se nesto promenilo?

  12. Cineman

    zar nije Vodafone = A1? ili se nesto promenilo?

    Nikad nije ni bila jedna firma, nego su imali potpisan partnerski ugovor.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi