Nema više YouTube premotavanja dosadnih delova videa, stiže olakšanje kroz AI

Umesto da premotavate dosadne delove YouTube snimaka kako biste došli do onog koji vam treba, AI funkcija koja je u pripremi će to raditi umesto vas

Nema više YouTube premotavanja dosadnih delova videa, stiže olakšanje kroz AI

Platfroma YouTube testira novu AI funkciju koja bi trebalo da vam omogući da u video snimcima skočite na njihove najbolje delove, bez potrebe za premotavanjem. Ova opcija će kombinovati korisničke podatke i veštačku inteligenciju kako bi aplikacija predvidela na koji deo snimka bi bilo najbolje da vas odvede.

Funkcija je trenutno na testiranju i dostupna je samo odabranim korisnicima YouTube Premium usluge u SAD, ali su sve šanse da se ona proširi globalno odmah po završetku testiranja. Međutum, verovatno je da neće biti dostupna za „obične“, odnosno naloge koji nisu pretplatnički, kao i većina drugih YouTube funkcija.

No, detalji ove opcije podrazumevaju da kada korisnik dva puta dodirne ekran kako bi premotao snimak unapred, umesto premotavanja, nova opcija će na odgovarajućim video zapisima omogućavati skok direktno na mesto u videu koje je veštačka inteligencija predvidela kao najbolje.

Najnovije testiranje dolazi nakon nedavnih napora kompanije da YouTube učini funkcionalnijim i angažovanijim kroz novi dizajn, ali i potencijalno da uradi kontrolu štete koju je platforma napravila blokiranjem blokera reklama u svrhu promocije pretplatničkih naloga. Ipak, ukoliko ova funkcija završi samo na Premium nalozima, biće da je to samo nastavak marketinške kampanje za plaćanje pretplate.

Trenutno nema dostupnih informacija da li će funkcija i definitivno postati zvanična kao i kada, napominje Android Authority, ali bi u narednom periodu to trebalo da bude razjašnjeno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi