Performanse Windows 11 Start menija su „tragikomične”, tvrdi bivši Microsoft programer

Bivši programer kompanije Microsoft nazvao je performanse Windows 11 Start menija „komično lošim”, čak i na računaru sa Intel Core i9 procesorom i 128 GB RAM-a

Performanse Windows 11 Start menija su „tragikomične”, tvrdi bivši Microsoft programer

Nedavno je na platformi X (bivši Twitter) osvanuo komentar Endi Janga, bivšeg Microsoft programera, u kome izražava svoje nezadovoljvstvo performansama koje je primetio u Windows 11 OS. U kratkom videu, Jang je demonstrirao svoj Windows 11 sistem, koji je imao probleme čim je pokušao da koristi okvir za pretragu u Start meniju. Performanse su bile toliko loše, da je Jang opisao Windows 11 kao „nedovršeni proizvod”.

Otvaranje okvira za pretragu u Start meniju izazvalo je grešku i nateralo Janga da zatvori pa ponovo otvori Start meni. Međutim, čak i nakon ponovog otvaranja, bilo je potrebno nekoliko sekundi da se rezultati pretrage prikažu. Iako ovaj specifičan problem možda ne nastaje svaki put kada koristi Start meni, Jang tvrdi da se često suočava sa sličnim problemima uprkos korišćenju veoma moćnog računara vrednog 1.600 dolara sa Intel Core i9 procesorom i 128 GB RAM-a, izvestio je portal Neowin.

Kada podaci sugerišu da softver koji razvijate frustrira značajan broj korisnika, to znači da ima posla koji treba da se obavi“, napisao je Jang u odvojenoj objavi.

Dalje je objasnio da on i dalje voli Windows 11 uprkos problemima, delimično zbog sopstvenog učešća u izgradnji koda, ali je naglasio je da želi da Windows bude dobar kao što je i nekada bio, pri čemu verovatno aludira na Windows 7.

Od lansiranja 2021. godine, Windows 11 se susretao sa brojnim greškama i problemima performansi, koje uključuju probleme sa SSD performansama, degradaciji performansi u igrama i visoko CPU opterećenje u File Explorer-u. Jedan od najvećih krivaca za smanjenje performansi u Windows 11 je VBS (bezbednost zasnovana na virtualizaciji), koja može da smanji performanse igara i do 15 procenata.

Problemi koje je Jang doživeo, poznati su većini korisnika. Usporenje u performansama pretrage Start menija u Windows 11 uzrokovane su rezultatima pretrage sa internet pretraživača Bing, koji se automatski prikazuju svaki put kada se nešto unese u okvir za pretragu. Onemogućavanje ovih onlajn rezultata značajno poboljšava performanse i eliminiše dosadne onlajn rezultate koji često nisu relevantni. Ako vam se dešava ista stvar prilikom pretrage rezultata u Start meniju Windows 11, sada znate zašto se to događa i kako da otklonite uzrok.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi