Qualcomm donosi AI u umrežavanje predstavljanjem Networking Pro A7 Elite

Qualcomm Networking Pro A7 Elite platforma integriše AI koprocesor od 40 TOPS NPU snage i najnoviju Wi-Fi 7 tehnologiju, za za implementaciju inovativnih aplikacija i usluga uz pomoć AI-a

Qualcomm donosi AI u umrežavanje predstavljanjem Networking Pro A7 Elite

Qualcomm, poznat po čipovima u pametnim telefonima, tabetima, satovima, pa i bežičnim slušalicama, ulazi u AI sektor sa novom bežičnom mrežnom platformom pod nazivom Networking Pro A7 Elite. Ova platforma koristi AI koprocesor sa 40 TOPS NPU procesorske snage i najnoviju Wi-Fi 7 tehnologiju, pružajući povezanim uređajima moćne i centralizovane generativne AI mogućnosti.

Integracija računarske snage u mreže otvara mogućnosti za implementaciju inovativnih aplikacija i usluga u oblastima bezbednosti, nadzora, upravljanja energijom i automatizacije. Edge AI može poboljšati privatnost procesuiranjem osetljivih informacija lokalno na gateway-u, omogućavajući personalizaciju kroz razumevanje okruženja mreže.

Zamislite da možete dodati AI svakom uređaju u svom domu bez potrebe za kupovinom posebnih AI omogućenih kamera, usisivača ili zvučnika. Svi ti uređaji se povezuju na Wi-Fi ruter, a Qualcommov novi Networking Pro A7 može pretvoriti ruter u AI centar za vaš dom. AI na uređaju poboljšava privatnost lokalnim procesuiranjem podataka i omogućava gotovo trenutne odgovore.

A7 takođe ima AI-poboljšane Wi-Fi 7 mogućnosti za podršku desetinama uređaja u domu uz doslednu konektivnost visoke brzine. Za Qualcomm, ova nova platforma predstavlja iskorak u novo tržište sa vizijom AI na uređaju.

Qualcomm navodi da ovaj novi pristup mrežama može otključati moć naprednog AI za više uređaja, čak i onih koji nisu dizajnirani sa AI. Ovo će omogućiti pouzdanije i harmonizovano iskustvo preko povezanih uređaja u domu.

“Sa Networking Pro A7 Elite, ponosno lansiramo eru AI umrežavanja, nastavak našeg fokusa na najvrednije aplikacije i slučajeve upotrebe za naše kupce i njihove korisnike”, rekao je Ganesh Swaminathan, potpredsednik i generalni direktor za bežičnu infrastrukturu i umrežavanje u Qualcomm Technologies, Inc.

“Networking Pro A7 Elite integriše ključne elemente—od širokopojasnog pristupa do antene—uključujući 10G Fiber, 5G, Ethernet, RF-Front End module i filtere u jednu integrisanu platformu. Ova klasa gateway-a i rutera donosi transformativne AI procesorske sposobnosti ne samo za upravljanje modernim zahtevima najdinamičnijih Wi-Fi 7 mreža, već i za nastanak nove generacije generativnih AI-pokretanih usluga koje mogu biti besprekornije, responzivnije, personalizovanije i bogatije privatnošću.”

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Nova platforma je dizajnirana sa developerima i ekosistemskim partnerima na umu. Cilj je ubrzati ulazak na tržište i podstaći razvoj AI-poboljšanih aplikacija kroz pristup Qualcomm AI Hub-u, gde developeri mogu kreirati nove aplikacije i iskustva.

Qualcomm navodi da je ovaj novi razvoj nova era AI umrežavanja za Wi-Fi rutere, mesh sisteme, širokopojasne gateway-e i pristupne tačke, sve pokretane Qualcomm Networking Pro A7 Elite.

“Wi-Fi pristupne tačke su vrata ka internetu i srce povezanih iskustava u domu”, kaže Phil Solis, direktor istraživanja u IDC-u. “Uzbudljivo je videti kako Wi-Fi gateway-i, poput Qualcomm Networking Pro A7 Elite platforme, evoluiraju u AI edge platforme. Ova transformacija premošćuje jaz između cloud AI i AI na uređaju, otvarajući put za novu fazu inovacija u pametnim kućnim uređajima, njihovim korisničkim interfejsima, integraciji i aplikacijama. Ova evolucija takođe otvara nove poslovne modele za pružaoce usluga, označavajući značajnu prekretnicu u napretku kućne mrežne tehnologije.”

Qualcomm Networking Pro A7 serija je trenutno u fazi uzorkovanja i biće predstavljena od strane Qualcomm Technologies na događaju Network X u Parizu od 8. do 10. oktobra, gde će Qualcomm prikazati svoje najnovije inovacije u umrežavanju i konektivnosti, uključujući Edge AI aplikacije, objavljuje Qualcomm.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi