Samo ovi uređaji će dobiti Apple Intelligence AI podršku – da li je vaš na listi?

Apple najavljuje Apple Intelligence na WWDC-u, donoseći generativnu AI tehnologiju s velikim fokusom na privatnost, dostupnu u beta verziji sa iOS 18 i macOS Sequoia ažuriranjima ove jeseni

Samo ovi uređaji će dobiti Apple Intelligence AI podršku – da li je vaš na listi?

Apple je na WWDC-u u ponedeljak najavio dugo očekivanu Apple Intelligence tehnologiju AI servisa na svojoj iOS i macOS platformi. Tehnološki gigant se upustio u generativnu AI tehnologiju s velikim fokusom na privatnost, koristeći “privatni cloud compute” tako da korisnički podaci nisu prebačeni ili dostupni kompaniji Apple.

Apple Intelligence još nema zvaničan datum izlaska, ali će biti dostupan u beta verziji sa dolaskom iOS 18 i macOS Sequoia ažuriranjima ove jeseni za odabrane uređaje.

Podržani Apple Intelligence AI uređaji uključuju sledeće modele:

  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • iPad Air M1 i noviji
  • iPad Pro M1 i noviji
  • MacBook Air M1 i noviji
  • MacBook Pro M1 i noviji
  • iMac M1 i noviji
  • Mac mini M1 i noviji
  • Mac Studio M1 Max i noviji
  • Mac Pro M2 Ultra

Nove AI funkcije će poboljšati Siri i postojeće Apple alate na svim proizvodima. Apple Intelligence će moći da razume “lični kontekst” korisnika — na primer, možete pitati Siri da li imate planove za ručak, a ona će pregledati vaše poruke i razumeti jezik koji je korišćen da utvrdi da li ste dogovorili ručak s nekim.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ovo važi za jezik, slike i radnje. Takođe ćete moći da primate obaveštenja zasnovana na kontekstu, koja mogu sažeti poruke koje ste propustili dok je grupni chat bio aktivan.

Pored učenja vašeg konteksta, Apple Intelligence će uključivati funkcije kao što su alati za pisanje i poboljšanja, generisanje slika sa “Genmoji”, ažuriranja Siri-jevih AI sposobnosti i integraciju ChatGPT-a, prenosi Mashable.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi