Samsung Galaxy S23, S22 i S21 dobijaju januarsko ažuriranje sa preko 70 ispravki bezbednosnih propusta

Nekoliko generacija Samsung Galaxy uređaja dobija januarsko bezbednosno ažuriranje, kao i najnoviji preklopni Galaxy uređaji.

Samsung Galaxy S23, S22 i S21 dobijaju januarsko ažuriranje sa preko 70 ispravki bezbednosnih propusta

Nekoliko generacija Samsung Galaxy uređaja, dobija januarsko bezbednosno ažuriranje, kao i najnoviji preklopni Galaxy uređaji. Pretpostavlja se da je ovo poslednje ažuriranje pred dolazak OneUI 6.1

Prema informacijama sa sajta SamMobile, januarska bezbednosna zakrpa za 2024. godinu stigla je za Samsung Galaxy S23, Galaxy S22 i Galaxy S21 serije u Evropi. Vlasnici najnovije serije flagship uređaja pronaći će verziju firmvera S91xBXXS3BWL3 prilikom ažuriranja sa preuzimanjem od nešto manje od 400MB. Oni koji imaju Galaxy S22 trebalo bi da vide S90xBXXS7DWL3, dok S21 uređaji koriste G99xBXXS9FWL9. Treba napomenuti da ažuriranje izgleda nije stiglo za uređaje FE serije, barem za sada.

Samsung sam iznosi nekoliko popravki, međutim, prema listi izmena, ažuriranje donosi gotovo 75 ispravki. Većina ispravki ima visok prioritet prema skali prioriteta ovog južnokorejskog proizvođača. Kompanija je uključila ispravku koja se odnosi na njen “Servis za obaveštenja,” koji bi mogao omogućiti napadaču pristup informacijama korisnika. Ova ispravka odnosi se na uređaje koji koriste Android 11 do Android 14.

Sledeće Samsung Galaxy ažuriranje bi trebalo da bude OneUI 6.1

Ispravka visokog nivoa stiže za proces povezivanja Bluetooth-a na Galaxy uređajima. Samsung objašnjava da bi ova ispravka trebalo da reši ranjivost gde je napadač mogao upariti uređaj bez interakcije korisnika.

Takođe, januarsko bezbednosno ažuriranje može vratiti Samsungove mere zaštite ekrana od “burn-in” problema. Kompanija je zvanično priznala problem, izjavivši da će stići u januaru tokom “sledeće verzije ažuriranja”. Nažalost, nije jasno da li je zaštita implementirana ovim zakrpama. Da pojasnimo, mera zaštite od “burn-ina” blago pomera piksele na vašem ekranu kako bi sačuvala OLED ekran.

Ažuriranje trenutno stiže i do sledećih Galaxy uređaja: Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4, Galaxy A52 (5G), Galaxy Note 20

S obzirom da je ovo ažuriranje prvo primećeno u Evropi, Galaxy S23 serija i drugi uređaji trebalo bi da ga uskoro dobiju na drugim kontinentima. Vaš Samsung Galaxy uređaj trebalo bi automatski da počne preuzimanje, ali ako to nije slučaj, možete ručno proveriti tako što ćete otići u Podešavanja > Ažuriranje softvera > Preuzmi i instaliraj.

U međuvremenu, očekujemo zvanično lansiranje Galaxy S24 serije 17. januara u SAP centru u San Hozeu, Kalifornija. Samsung je to potvrdio početkom januara dok je takođe nagovestio nove stvari koje dolaze. Osim S24, S24 Plus i S24 Ultra, Samsung se priprema da predstavi “Galaxy AI”.

Pretpostavlja se da će Samsungov pristup veštačkoj inteligenciji koristiti model pod nazivom “Gauss”, kombinujući on-device usluge sa podrškom za AI u oblaku. Jedna od prvih funkcija koju su najavili naziva se “AI Live Translate Call”, koja bi trebalo da korisnicima pomogne da vide prevođenja u realnom vremenu u audio i tekstualnim formatima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi