Predstojeći Samsung savitljivi telefoni mogli bi da se preklapaju na dve strane: ka spolja i unutra

Samsung savitljivi telefoni bi u budućnosti mogli da imaju dvostruko preklapanje zahvaljujući konceptu ekrana koji se savija i ka spolja i prema unutra

Predstojeći Samsung savitljivi telefoni mogli bi da se preklapaju na dve strane: ka spolja i unutra

Južnokorejska kompanija Samsung je najavila nekoliko novih OLED panela na ovogodišnjem CES 2024 sajmu, a ono što definitivno privlači pažnju je novi Flex In & Out displej. Zahvaljujući ovom ekranu, kompanija je predstavila i novi koncept telefona sa Flip preklopnim dizajnom. On bi omogućio da predstojeći Samsung savitljivi telefoni mogu da se savijaju i ka spolja i ka unutra, praktično omogućavajući preklapanje od 360 stepeni.

Uzevši u obzir da je to trenutno samo koncept uređaja, postoji mogućnost da ne zaživi u stvarnosti, ali ukoliko pak zaživi, on bi zauvek mogao da promeni telefone sa savitljivim ekranima i posebno Samsung Galaxy Z Flip seriju.

Predstojeći Samsung savitljivi telefoni bi na ovaj način potpuno eliminisali potrebe za dodatnim, preklopnim ekranom, što automatski smanjuje i debljinu uređaja i pruža mogućnost novih funkcija. Međutim, iako ova tehnologija deluje zaista impresivno, ona otvara pitanja o trajnosti ovakvog tipa ekrana.

Sama mogućnost preklapanja ekrana na dve strane znači da je jedan njegov deo uvek izložen, što itekako može povećati prilike za njegova oštećenja. No, Samsung Display tvrdi da je napravio izdržljiviji panel, a tokom predstavljanja na štandu CES sajma, prikazao je i nekoliko testova izdržljivosti.

Naravno, ukoliko kompanija odluči da nastavi u ovom smeru, definitivno je da će dodatno nastaviti da radi na poboljšanju ukupne izdržljivosti ovakvog tipa uređaja. Govoreći o Flex In & Out OLED ekranu, predstavnici kompanije govorili su da In & Out Flip tehnologija na telefonima može da pruži novu alternativu za potrošače koji preferiraju klasične telefone upravo zbog debljine ovakvog tipa uređaja.

Kada se ekran savije ka spolja, kako prednji, tako i zadnji deo displeja može da se koristi kao ekran telefona, čime stvara sasvim novo korisničko iskustvo, ističe kompanija.

Ukoliko se tehnologija pokaže uspešnom, definitivno da će tržište pametnih telefona otvoriti još jedno polje za kojim će verovatno krenuti i druge kompanije. Jedna od takvih je svakako i Motorola, koja je nedavno predstavila svoj koncept savitljivog telefona koji menja oblik i može da stane na ručni zglob.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. marinko98

    Možda grešim, ali ne vidim da je taj nešto tanji model od klasičnog Flip-a.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi