Skriveno podešavanje kako da vaša Motorola liči na iPhone

Skrivena opcija u podešavanjima Motorola telefona omogućava da deo grafičkog interfejsa izgleda kao iPhone

Skriveno podešavanje kako da vaša Motorola liči na iPhone

Nedavno smo otkrili skriveno podešavanje na Motorola Razr Plus 2024. Ova opcija omogućava da deo vašeg Motorola interfejsa izgleda kao iPhone. To je neočekivano i možda nagoveštava druge velike promene koje dolaze na Motorola telefonima u budućnosti.

Pretvorite Motorola telefon u iPhone

U startu, panel za brza podešavanja i obaveštenja na Motorola telefonima izgleda slično kao na Google Pixel telefonima. Imate velike „balončiće“ za brza podešavanja, horizontalni klizač za osvetljenje i obaveštenja ispod toga. Međutim, postoji način da izgled ovog ekrana potpuno promenite. Na bilo kom Motorola telefonu koji koristi Android 14, pratite ove korake:

  1. Otvorite aplikaciju Settings.
  2. Dodirnite Home & lock screen.
  3. Dodirnite Control center.

Ovde ćete videti da je u startu izabran klasični stil prikaza. Ispod njega dodirnite opciju Modern stil. Kada to uradite, vaše brze postavke će izgledati potpuno drugačije, slično kao Control Center na iPhone-u.

Kako to? Opcije povezivanja za Wi-Fi, Bluetooth i mobilne podatke sada su smeštene u veliki balon blizu vrha. Pored toga tu su vertikalni klizači za zvuk i osvetljenje. Ispod njih se nalazi media plejer, plus male prečice za sve ostale prekidače za podešavanje. Gestovi su takođe malo drugačiji. Sa odabranim modernim stilom, prevlačenjem prsta nadole sa gornje desne strane ekrana videćete brza podešavanja, dok prevlačenjem nadole sa gornje leve strane prikazuju se obaveštenja, baš kao što to radi na iPhone-u.

Nagoveštaj onoga što dolazi?

Možda ovo nije velika stvar, ovo bi moglo biti samo Motorola proširenje opcija prilagođavanja za svoje telefone. Međutim, mislim da bi ovo mogao biti znak većih softverskih promena koje dolaze.

Iako Motorolino ažuriranje na Android 14 ne izgleda dramatično drugačije od Android 13 interfejsa, postoje neke suptilne vizuelne promene. „Normal“ panel za brza podešavanja/obaveštenja, na primer, ima proziran/staklasti dizajn. Ta prozirna pozadina se takođe nalazi na mnogim vidžetima novijeg datuma predstavljenim sa Razr 2024 i Razr Plus 2024 telefonima ove godine. Aplikacije za podešavanje i Moto takođe imaju novi i lepši dizajn, sa jarkim belim pozadinama i podebljanim, crnim tekstom.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kombinujte sve to sa sličnim izgledom brzih iPhone podešavanja i ne možemo, a da se ne zapitamo da li su ovo nagoveštaji većih vizuelnih promena koje stižu na budućim Motorola telefonima i softverskim ažuriranjima. Međutim, zvaničnici kompanije Motorola su negirali ovu pretpostavku.

Možda Motorola stvarno nema u planu velike vizuelne promene i možda smo previše pod utiskom dizajna brzih podešavanja. U najmanju ruku, ovo je zabavan način da vaš Motorola telefon liči kao iPhone. Iznenađenja su retka na pametnim telefonima u 2024. godini, ali ovo je svakako jedno od njih, piše DigitalTrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Konačno su se setili da olakšaju korisnicima prelaz sa iPhonea na Motorolu.

  2. s4m3m4n

    Koliko ja znam, neko ko jednom pređe na jabuku i navikne se, više se nikad ne vraća na android. Jedino ako voli da menja telefone, ali se opet vrati i trajno ostaje na jabuci. Evo, gomila ovih što strimuju kod nas su na kraju ostali na jabuci. Jedino Peca i možda neko kome baš trebaju neki Google servisi ostaju na androidu što mi je potpuno uredu. Za običnog korisnika da sve radi fluidno, nema nikakve šminke kao što Motorola radi, već preskoči zamenu telefona nakon dve godine, sačekaj još dve, ukupno 4 i iskeširaj lovu za novu jabuku. Posle toga samo prodaš i dodaš nešto malo, jer drži cenu. Mislim da je to više isplativo, nego da se ide sa ovim šminkanjem i iluzijom da u ruci imam jabuku, a vamo sve secka, koči i greje se posle prvog većeg ažuriranja.

  3. Jabuka je za posebne ljude to svi znamo, cak i oni koji su posebni to znaju 🙄
    Salu na stranu, ne mozes da poredis Motorole od 200e sa jabukom! Poredi sa Samsungom S serijom, OnePlus-om, Honor Magic-om i sl..

  4. Ja ne znam o cemu se ovde radi...
    pa ovako izgleda svaki android 14, nista ovde nije specificno za motorolu

    Pre ce biti da ios sve vise ima izgled androida nego obrnuto

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi