Sledeća Windows OS verzija biće fokusirana na veštačku inteligenciju, a nije „dvanaestica”

Predstojeća Windows OS verzija koja nam stiže, nije, prema nekim očekivanjima „dvanaestica“, već ažuriranje za Windows 11 24H2 i biće fokusirano na AI

Sledeća Windows OS verzija biće fokusirana na veštačku inteligenciju, a nije „dvanaestica”

Microsoft je zvanično potvrdio da će sledeće veliko ažuriranje za Windows OS biti verzija 24H2  za Windows 11, uz fokus na veštačku inteligenciju. Ova potvrda sa najnovijeg teksta na Windosw Insider blogu demantovala je dosadašnje spekulacije o dolasku Windows 12 u drugoj polovini 2024. godine. 

Prema planu koji je Microsoft zacrtao za ovu godinu, naglasak će biti na masovnim ažuriranjima za Windows 11, sa značajnim naporima da se veštačka inteligencija integriše u celokupni operativni sistem. Upravo ti napori u vezi sa AI su i inicirali glasine da će sve nove inovacije biti uključene u sasvim novu verziju operativnog sistema, umesto da ih dodaje na Windows 11.

Ova strategija podseća na prethodni pristup kompanije Microsoft sa Windows 11 koji je bio skriven unutar Windows 10, pod nazivom „Sun Valley”, pre nego što je zvanično predstavljen krajem 2021. godine. Sada već znamo da to neće biti slučaj. Najnovija Windows Insider blog objava navodi da će sve verzije, koje počinju sa brojem 26 na Canary i DevChannels kanalima za testiranje, sada biti identifikovane kao Windows 11 verzije 24H2. 4.

Ovo ažuriranje trebalo bi da bude jako veliko, i da integriše veštačku inteligenciju kroz ceo operativni sistem, koristeći prednosti novih hardverskih, ubrzanih „neuronskih procesorskih jedinica“ (NPU) koje se nalaze u svim novim AI računarima najavljenim ranije ove godine.

Iako je ovo potvrda da nema Windows OS 12 u planovima za 2024. godinu, Microsoft zadržava mogućnost eventualnog lansiranja nove verzije u budućnosti. Windows 11 se još uvek bori da stekne popularnost kod korisnika i još uvek nije popularan kao Windows 10, pa bi ubacivanje trećeg OS-a u mešavinu još više fragemntiralo bazu korisnika ove platforme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. hedgehog

    Unazadiće nas ovoliki napredak...

  2. zamzung

    Sto je uklonjen komentar? Pa SUDO dolazi u sledecoj verziji... Benchovci, citirajte izvore vesti tj informacija.


    View image at the forums


    Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26052 (Canary and Dev Channels)

    UPDATE 2/9: Added an important known issue for Dev Drive users. Please see the known issues below. Hello Windows Insiders, today we are releasing Windows 11 Insider Preview Build 26052 to the Canary


    View image at the forums

    blogs.windows.com


    View image at the forums


    Introducing Sudo for Windows!

    Introducing Sudo for Windows We’re excited to announce the release of Sudo for Windows in Windows 11 Insider Preview Build 26052! Sudo for Windows is a new way for users to run elevated commands directly from an unelevated console session. It is an ergonomic and familiar solution for users who...


    View image at the forums

    devblogs.microsoft.com

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi