Threads deaktivacija profila omogućena bez uticaja na vaš Instagram nalog

Threads deaktivacija profila je sada olakšana, a platforma uvodi još nekoliko ažuriranja o kojima je njihova zajednica već neko vreme raspravljala i tražila ih

Threads deaktivacija profila omogućena bez uticaja na vaš Instagram nalog

Threads deaktivacija profila je sada olakšana, a platforma uvodi još nekoliko ažuriranja o kojima je njihova zajednica već neko vreme raspravljala i tražila ih.

Prema Adamu Mosseriju, šefu Instagrama, Threads sada omogućava korisnicima da obrišu svoj nalog bez zadiranja u njihov Instagram nalog. U objavi, šef platforme navodi da korisnici sada mogu otići u svoje Postavke > Nalog > Obriši ili Deaktiviraj profil.

Postoji razlika između ove dve pomenute opcije. Kako je navedeno u aplikaciji, Threads deaktivacija profila je privremena forma isključenja za bilo koji nalog na ovoj mreži. Dodaje se i da vaš sadržaj, lajkovi i pratioci neće biti vidljivi nikome dok ne reaktivirate svoj profil ponovnim prijavljivanjem.

Threads deaktivacija profila nije isto što i brisanje

Brisanje je, sa druge strane, trajno i ukloniće sav vaš sadržaj na Threads-u u roku od 30 dana. Osim toga, platforma šalje korisnicima informaciju da je brisanje ograničeno samo na njihov Threads nalog, više ne stvarajući zabunu o riziku gubitka vašeg Instagram profila.

Mosseri nastavlja dalje objavu sa drugim ažuriranjem u vezi Threads postova koji se pojavljuju na Facebooku i Instagramu. Šef Instagrama tvrdi da je platforma saslušala povratne informacije i donosi više kontrole kreatorima sadržaja koji žele proširiti svoj sadržaj i proširiti svoj doseg.

Threads sada uvodi način da korisnici odustanu od prikazivanja svojih postova na Facebooku i Instagramu. Oni koji su zainteresovani za to, trebali bi to pronaći odlaskom u svoje Postavke > Privatnost > Predlaganje postova na drugim aplikacijama kako bi se isključili iz te funkcije.

U testiranju, oba ova ažuriranja pojavljuju se u postavkama, tako da bi korisnici trebali videti ove opcije već ovog trenutka, ili tokom ove nedelje.

Threads se do sada kretao laganim tempom, implementirajući osnovne funkcije koje je njihova zajednica sve vreme tražila, verovatno kako više ne bi gubili korisnike, što je trend još nakon početnog uspeha u prvih par sedmica od početka rada ovog leta.

Pre mesec dana, ova društvena platforma omogućila je dugme za uređivanje već objavljenih statusa svojim korisnicima, ne stavljajući ga na raspolaganje samo pretplatnicima, kao što je to učinjeno na X mreži, bivšem Twitter-u. Ovo korisnicima daje pet minuta da se vrate na svoju originalnu objavu i isprave bilo kakve pravopisne ili druge greške pre nego što se objava trajno zakači na Threads-u.

Ovo ažuriranje takođe uključuje i Voice postove, način da korisnik snimi svoj glas i postavi ga, a Threads automatski transkribuje. Korisnicima je opet data određena kontrola, jer sada mogu pregledati transkripciju pre objave i ispraviti bilo šta što bi bot mogao pogrešno protumačiti.

Pa eto, ostaje nam samo još da vam kažemo da pratite i Benchmark na ovoj mreži, ako to još niste uradili.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi