TikTok tiho lansirao Whee, mobilnu aplikaciju nalik Instagramu

TikTok je bez puno galame lansirao Whee, novu društvenu aplikaciju sličnu Instagramu, dostupnu samo u odabranim zemljama za Android korisnike

TikTok tiho lansirao Whee, mobilnu aplikaciju nalik Instagramu

TikTok je odlučan u nameri da pokrije sve aspekte društvenih mreža sa svojim aplikacijama. ByteDance, kompanija koja stoji iza TikToka, nedavno je lansirala još jednu društvenu aplikaciju koja izgleda veoma slično Instagramu, pod nazivom Whee.

Kako je otkrio Artem Russakovskii, Whee je sada dostupan za preuzimanje na Android uređajima, ali samo u odabranim zemljama. Na primer, Whee trenutno nije dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama, ali to je samo jedna od mnogih zemalja gde Whee još nije spreman za preuzimanje od strane korisnika.

TikTok ponovo napada Instagram

Prema rečima programera, Whee „je nova društvena aplikacija kreirana da vas poveže sa bliskim prijateljima kroz spontane trenutke u životu. U suštini, ovo je aplikacija nalik Instagramu koja omogućava korisnicima da snimaju i dele fotografije iz stvarnog života sa svojim prijateljima.

Ovaj potez je prilično čudan s obzirom na to da je ByteDance nedavno lansirao TikTok Notes, još jednu aplikaciju koja je takođe inspirisana Instagramom.

Iako Whee ima ličniji pristup time što omogućava samo prijateljima da vide i interaguju sa vašim fotografijama, razlog postojanja ove aplikacije ostaje nejasan kada već postoji druga aplikacija koja funkcioniše na vrlo sličan način.

Pošto se čini da je ovo neko soft-lansiranje, ostaje da se vidi da li će ByteDance na kraju učiniti Whee dostupnim širom sveta ili je ovo samo testiranje tržišta.

Ako živite u jednoj od zemalja gde je Whee dostupan, možete ga besplatno preuzeti na vašem Android uređaju putem Google Play Store-a.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi