Trebalo im je 18 iOS verzija da bi konačno dobili korisnu funkciju koja postoji na svim Android telefonima

iOS 18 napokon donosi T9 biranje iPhone korisnicima, omogućavajući brzo pozivanje brojeva iz imenika, uz integrisano snimanje poziva i poboljšanu istoriju poziva

Trebalo im je 18 iOS verzija da bi konačno dobili korisnu funkciju koja postoji na svim Android telefonima

Jedna od najtraženijih funkcija za Android korisnike koji prelaze na iPhone je dodavanje T9 biranja. Ova funkcija omogućava brzo biranje brojeva iz vašeg imenika tako što unosite slova na tastaturi. Konačno je nakon 18 verzija iOS sistema, Apple uključio ovu korisnu funkciju.

Na primer, da biste pozvali Johna, pritisnuli biste 5 6 4 (za J O H). Na mnogim Samsung i drugim Android telefonima, ovo bi pretražilo najbližu abecednu podudarnost sa imenom osobe u vašim kontaktima. iPhone do sada nije imao ovu funkciju, ali sada sa iOS 18 je konačno dostupna.

Sa iOS 18, aplikacija Phone je unapređena na nekoliko različitih načina.

T9 biranje je najočiglednija nova funkcija i njen dodatak će obradovati mnoge iPhone korisnike koji su navikli na ovu funkciju na svojim prethodnim Android uređajima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Da biste koristili T9 biranje na iOS 18, jednostavno idite na tastaturu u aplikaciji Phone. Unesite brojeve koji odgovaraju prvim slovima imena osobe koju želite pozvati. Svaka brojčana tipka predstavlja tri ili četiri slova, pa samo pritisnite odgovarajući broj.

iOS će automatski filtrirati imenik kako bi pronašao moguće podudarnosti. Ime i broj osobe koja se podudara će se pojaviti na vrhu ekrana. Dodirnite ime da biste potvrdili i pokrenuli poziv.

Ostale nove funkcije aplikacije Phone u iOS 18 uključuju integrisano snimanje poziva sa automatskim transkripcijama i bolju istoriju poziva koja se lakše pretražuje. iOS 18 će biti dostupan kao besplatno softversko ažuriranje za iPhone ove jeseni, prenosi 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi