Twitter kriza identiteta: uz novo ime stižu i video pozivi

Da Twitter kriza identiteta postoji, govori i to što na ovu društvenu mrežu osim novog X imena, stižu i nove funkcije među kojima su i video pozivi

Twitter kriza identiteta: uz novo ime stižu i video pozivi

Na nekadašnju Twitter, danas društvenu mrežu X stižu video pozivi, kao deo njene transformacije u „aplikaciju za sve“, potvrdila je u intervjuu izvršna direktorka mreže Linda Jakarino. Rebrendiranje koje prati i transformacija funkcija ili možda bolje rečeno Twitter kriza identiteta se očigledno nastavlja, ali to ne mora nužno biti loša stvar.

Naime, nova funkcija omogućiće ljudima koji koriste ovu aplikaciju da obavljaju video pozive bez potrebe da otkriju svoj broj telefona bilo kome na platformi. Iako je ovaj koncept komunikacije još ranije najavljen, sada on izgleda zvanično stiže, kako kaže Jakarino „uskoro“.

Pre zvanične objave intervjua, nalog @ehikian objavio je da je upravo obavio poziv preko aplikacije. Međutim, u tom momentu, i dalje nije bilo jasno na koji poziv se misli, da li je to glasovni ili video poziv, ili kako sada izgleda, oba.

Od kada je milijarder Ilon Mask kupio ovu društvenu mrežu za 44 milijarde evra, na nju je počeo da uvodi čitav niz promena, najavljujući dodatne. Neke od njih odnose se na manji broj prikazanih reklama, veću slobodu govora na mreži, odnosno manje banovanja naloga, ali i neke koje su omogućene samo onima koji plaćaju pretplatu.

Naime, nekadašnji Twitter Blue, za sada samo Blue servis koji košta 8 dolara mesečno korisnicima omogućava neke pogodnosti poput verifikacije naloga u vidu plave kvačice, mnogo veći broj karaktera u objavama, izmenu objava i sat vremena nakon deljenja i drugo.

Mask planira da ovu mrežu, kako je u više navrata pominjao pretvori u „aplikaciju za sve“, a nove funkcije bi mogle da podrazumevaju i onlajn plaćanja preko ove mreže, a možda čak i čuvanje novca na štednim računima, poput onoga što WeChat omogućava u Kini. Trenutno nije jasno kako Mask ovo planira da izvede, ali definitivno da ćemo u budućnosti očigledno videti još novih mogućnosti u okviru ove aplikacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi