Twitter dobija novog izvršnog direktora

Prvi čovek društvene mreže Twitter, popularni kontroverzni milioner Ilon Mask najavio je tvitom da je napokon našao novog izvršnog direktora za ovu mrežu

Twitter dobija novog izvršnog direktora

U sinoćnjem tvitu Ilon Mask objavio je da je zaposlio novog izvršnog direktora Twitter mreže, i da će novu funkciju ta osoba preuzeti za šest nedelja. Novi izvršni direktor biće žena, ali je Mask i dalje nije imenovao. 

Istovremeno je najavio da će njegova uloga preći na poziciju izvršnog predsednika i tehničkog direktora kao i da će on biti osoba koja nadgleda proizvode, softver i server.

Jedna od spekulacija je da bi nova direktorka mogla da bude Linda Jakarino, koja je trenutno šef oglašavanja i prodaje za NBCUniversal, prenosi više svetskih medija, uključujući The Verge i Wall Street Journal. Jakarino je nedavno i intervjuisala Maska, a njeni prijatelji za ove medije kažu da ona definitivno želi tu poziciju. Ipak, sa njene strane nije došla nikakva potvrda ove informacije.

Ovo je samo jedna od niza velikih promena na mreži od kada je Mask u oktobru kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Kupovina koju je obavio pratile su brojne kontroverze, s obzirom na to da je Mask mesecima pre toga kritikovao rukovodstvo, politiku korišćenja i tvrdio da na mreži postoji previše bot naloga odnosno lažnih naloga koji su napravljeni sa propagandnom svrhom, kao i da na mreži više ne postoji sloboda govora. 

U jednom trenutku čak je pokrenuto i suđenje jer je Mask nakon potpisivanja početnog ugovora bio odustao od kupovine. Međutim, ipak ga je preuzeo u svoje ruke, a kako je i obećao, zaista je krenuo u preciznu akciju preuređivanja ove platforme u pogledu svega što je ranije kritikovao uz dodatne novine.

Samo neke od promena su: uklanjanje Twitter reklama, brisanja „neaktivnih naloga“, otpuštanja praktično dve trećine starih radnika za koje smatra da nisu radili, promenjena verifikacija naloga, uvođenje pretplate za neke naloge, opcije za izmene tvitova, enkriptovane poruke kao i najavljena podrška za video i glasovne pozive u budućnosti.

S obzirom na to da su ga kritikovali sponzori njegove druge kompanije Tesla da mu previše vremena odlazi na Twitter, Mask je još u decembru prošle godine u jednom od obećanja rekao da će otići sa mesta izvršnog direktora ove mreže, samo kada nađe nekoga ko je „dovoljna budala“ da preuzme tu funkciju pošto je kompanija imala previše problema.

Očigledno da je i ovo obećanje ispunjeno, a ukoliko u međuvremenu ne otkrije ime novog izvršnog direktora, moramo da sačekamo šest nedelja kako bismo videli ko je „dovoljna budala“ koja je postala novi direktor.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (14)
  1. Roy Fokker

    Mask stavlja periku i ostaje na čelu.

  2. Cineman

    Elona Musk.

  3. Maximuss


    View image at the forums

  4. MegaSkot

    Original Diane Lane.


    View image at the forums

  5. Cineman

    Mrtva trka između Elone i Diane.

  6. dragan733

    I tako samoproklamovana sloboda govora ode u vetar...

  7. RingeRaja

    Kakva bre sloboda govora…to je umrlo u prošlom milenijumu.

  8. Cineman

    Sloboda govora je umrla negde oko "I have a dream" momenta.

  9. dragan733

    Svestan sam toga, naravno, nema na ovom forumu.naivnih..konkretno sam mislio na Muska i njegovo obecanje, i solidan pocetak.No, kako obicno biva, obecanje-ludom radovanje.

  10. Cineman

    Musk je sociopata sa problematičnim egom. Ispuni samo ono što sebi obeća ali ne i drugima.

  11. Već su se pre ustoličenja dotične videle neke promene. Prijavim profil, tviter oceni da dotična treba da obriše video i u međuvremenu je ugase. Ona se požalila na suspenziju, video je vraćen. Taman je moderacija počela korektno da radi posao i opet se liberalizuje etiketiranje i govor mržnje. Piši propalo! Daćemo joj šansu za dva meseca pa možda se u međuvremenu vrate stvari u kolosek.

  12. Cineman

    Teško da će to sad ići u nekom dobrom pravcu.

  13. RingeRaja

    Musk je sociopata sa problematičnim egom. Ispuni samo ono što sebi obeća ali ne i drugima.

    Baš tako!
    I nažalost, nije jedini.

  14. Cineman

    Baš tako!
    I nažalost, nije jedini.

    Ne moramo da gledamo dalje od svog dvorišta.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi