Twitter (X) uvodi pretplatu novim korisnicima u pojedinim regionima

Test programom „Not a Bot“, društvena mreža Twitter (X) uvodi pretplatu novim korisnicima u iznosu od jednog dolara godišnje, kreće sa Novog Zelanda i Filipina

Twitter (X) uvodi pretplatu novim korisnicima u pojedinim regionima

Društvena mreža Twitter (X) uvodi pretplatu u iznosu od jednog dolara godišnje svim novim korisnicima ove aplikacije koji žele da koriste najosnovnije funkcije kao što su objavljivanje, obeleživači i lajkovi. To je deo programa „Not a Bot“ čije testiranje kreće na Novom Zelandu i Filipinima, a svi koji tamo budu hteli da otvore novi nalog i imaju osnovne funkcije na aplikaciji moraće da verifikuju svoje brojeve telefona i plate jedan dolar naknade.

Program je počeo sa primenom juče, a nalog korisničke podrške aplikacije je obavio da je to deo napora da mreža smanji neželjene poruke, manipulaciju platformom i aktivnost lažnih, bot naloga.

Kako objašnjava platforma, to bi trebalo da proceni snagu nove mere koja ima za cilj da pomogne u borbi protiv botova na X mreži dok se ujedno balansira sa dostupnošću platforme i malim iznosom pretplate.

Prema šemi, svi novi nalozi na mreži koji ne plate naknadu, moći će da koriste aplikaciju samo u režimu „za čitanje“. Dakle, oni neće moći da prave svoje objave, čuvaju one koje smatraju korisnim ili na drugi način ostvaruju interakciju sa drugim nalozima na mreži.

Kompanija je takođe saopštila da se pretplata za sada neće odnositi na postojeće korisnike istiučući da ova naknada nije pokretač profita.

Međutim, ranije glasine o uvođenju obavezne pretplate svima i testiranje iste na tri nivoa, sa novim projektom definitivno podstiču razmišljanje da Twitter, odnosno X zaista planira da jednog dana naplaćuje korišćenje svim korisnicima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Ovo samo daje ideju da se isfabrikuju nalozi u ostatku sveta, koji bi služili za pridruživanje platformi, a bez restrikcija. S druge strane, zemlje u kojima se ograničenje uvodi, praviće ih preko VPN-a i konačno, ako stvarno dođe do izjednačavanja, mnogi će, uključujući i mene iz prostog principa trajno napustiti platformu, a već dobrim delom sam x zamenio za Threads.

  2. RingeRaja


    View image at the forums

    Twitter (X) uvodi pretplatu novim korisnicima u pojedinim regionima​


    View image at the forums

  3. yugokoral

    Ovo samo daje ideju da se isfabrikuju nalozi u ostatku sveta, koji bi služili za pridruživanje platformi, a bez restrikcija. S druge strane, zemlje u kojima se ograničenje uvodi, praviće ih preko VPN-a i konačno, ako stvarno dođe do izjednačavanja, mnogi će, uključujući i mene iz prostog principa trajno napustiti platformu, a već dobrim delom sam x zamenio za Threads.

    A šta ako je svima njima bio cilj da se "navučemo" pa da onda uvedu pretplatu?

  4. A šta ako je svima njima bio cilj da se "navučemo" pa da onda uvedu pretplatu?

    Koga nema, bez njega se može. 🙄

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi