Veliko ažuriranje kamere Samsung Galaxy S23 serije stiglo i kod nas

Već smo vam pričali da je veliko ažuriranje kamere stiglo korisnicima Samsung Galaxy S23 serije u Južnoj Koreji, a od danas je dostupno i u Evropi

Veliko ažuriranje kamere Samsung Galaxy S23 serije stiglo i kod nas

Kažemo veliko ažuriranje kamere jer je Samsung najavio da će sa njim kamere Galaxy S23 serije telefona dobiti podešavanja algoritma za autofokus kako biste mogli brže da fotografišete. Novi firmver oznake S91xBXXU1AWC8 dolazi sa Android bezbednosnim zakrpama, težak je oko 930 MB i takođe rešava probleme sa prepoznavanjem lica, Noćnim režimom fotografije i zelenim linijama koje se pojavljuju na nekim fotografijama, piše GSMArena

Samsung se hvali i poboljšanjem brzine aplikacija kao što su kamera i galerija, kao i bolje performanse ultra-širokougaone kamere u kadrovima sa nedovoljno svetla. Evo detaljnijeg spiska:

  • Poboljšanje u Galerija aplikaciji vam omogućava da odmah izbrišete fotografije koje su upravo snimljene i koje se obrađuju.
  • Algoritam autofokusa je promenjen, tako da kada pritisnete dugme okidača, kamera snima fotografiju čak i ako je kadar van fokusa ili nije u potpunosti podešen. Međutim, ako želite da aplikacija za kameru snimi sliku tek nakon što je kadar u fokusu, možete promeniti ponašanje u aplikaciji Camera Assistant (Camera Assistant > Prioritize Focus Over Speed prebaciti na ON).
  • Oštrina je poboljšana, a treperenje je smanjeno prilikom snimanja video zapisa ultraširokom kamerom u uslovima slabog osvetljenja korišćenjem Super Steady režima. Aplikacija za kameru takođe prikazuje obaveštenje koje objašnjava da je režimu Super Steady potrebno dobro ambijentalno osvetljenje za bolji kvalitet slike.
  • Ispravljena je greška koja je ponekad prikazivala zelenu liniju na levoj strani kada se koristi zadnja kamera u Photo režimu.
  • Poboljšana je video stabilizacija kada je rezolucija podešena na Full HD 60fps i kada je postavka Auto FPS isključena dok se koristi zadnja kamera.
  • Poboljšan „banding“ problem koji se pojavio na nebu pri srednje niskom ambijentalnom svetlu i kada se koristi visoka rezolucija (50 MP ili 200 MP). Ukupna oštrina je poboljšana u režimima od 50 MP i 200 MP. Samsung je takođe rešio problem povremenog zamućenja poboljšanjem performansi OIS-a.
  • Samsung je takođe rešio problem sa kvalitetom slike kada je noćni režim isključen, a aplikacija Camera Assistant je podešena na sledeću postavku: Shooting Speed > High Resolution > Speed Priority.
  • Rešen je i problem sa kamerom gde prepoznavanje lica nije funkcionisalo nakon završetka video poziva pomoću drugih aplikacije.
  • Samsung je takođe poboljšao stabilnost aplikacije za kameru kada kadar ima subjekte u pokretu.

Ukoliko još uvek niste dobili obaveštenje o ažuriranju na svom Samsung Galaxy S23, S23+ ili S23 Ultra, to možete ručno da uradite tako što ćete otići u Podešavanja i odabrati Software Update meni

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Ja ga dobih preko mts-a 3.aprila.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi