Vremenski okvir izlaska Android 15 operativnog sistema i njegovih ranih verzija

Vremenski okvir za lansiranje Android 15 operativnog sistema je sličan prethodnim generacijskim izdanjima, sa trenutnim Beta 2.1 izdanjem

Vremenski okvir izlaska Android 15 operativnog sistema i njegovih ranih verzija

Google je već objavio rane Android 15 verzije, a najnovija je Beta 2.1. Nju već sada možete ručno preuzeti na Pixel 6, Pixel 7, Pixel 8 seriju telefona, kao i na Pixel Fold i Pixel Tablet. Ako nemate Pixel uređaj, druga beta verzija je dostupna na uređajima nekoliko proizvođača, uključujući Honor, Oppo, Xiaomi i Nothing. Alternativno, možete koristiti 64-bitne sistemske slike sa Android Emulatorom u Android Studiju.

Kao i obično, Google je takođe otkrio vremenski okvir za izdavanje Androida 15. Vrlo je sličan putanji izdanja Android 13 i Android 14 verzija, što se vidi i na slici u nastavku.

Raspored izdavanja Android 15 verzije očigledno je usklađen sa prošlogodišnjim datumima. Sa prvim i drugim programerskim pregledima koji su već iza nas, verzija je sada u beta fazi, a Beta 2 je pokrenuta 15. maja.

Sada kada smo izašli iz programerskih pregleda i ušli u betu, obični korisnici koji ne žele da se bave programerskom verzijom sada mogu bezbedno i da isprobaju Android 15. Nakon nekoliko beta izdanja, softver će približiti stabilnost platforme u junu ili julu, nakon čega sledi finalno izdanje.

Iako Google ne pominje mesec u kom će konačno lansirati stabilnu Android 15 verziju, ona će verovatno biti objavljena zajedno sa Pixel 9 serijom u oktobru. Naravno, ukoliko je sudeći prema događajima iz prošle godine, kada je Google objavio Android 14 istog dana kada i Pixel 8 seriju.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prirodno, datum izlaska Androida 15 za Pixel telefone će prethoditi ostalim brendovima. Samsung i drugi proizvođači takođe bi trebalo da počnu sa najavama dostupnosti nove Android verzije otprilike u isto vreme kada i njeno finalno izdanje. U nastavku je lista svih značajnih prekretnica u vezi sa Android 15 verzijom operativnog sistema, koje je objavio AndroidDevelopersBlog.

  • februar 2024 — Android 15 DP1
  • mart 2024 — Android 15 DP2
  • april 2024 — Android 15 Beta 1
  • april 2024 — Android 15 Beta 1.1
  • april 2024 — Android 15 Beta 1.2
  • maj 2024 — Android 15 Beta 2
  • maj 2024 — Android 15 Beta 2.1

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi