WhatsApp menja dobro poznati interfejs na Android uređajima

Bilo da navijate za Partizan ili Crvenu Zvezdu, koristite Viber ili WhatsApp, promene su s vremena na vreme dobrodošla stvar, i ovoga puta se tiču interfejsa

WhatsApp menja dobro poznati interfejs na Android uređajima

WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi za dopisivanje na svetu. Nije joj mnogo bitno da li imate Android telefon ili iPhone, koristite tablet ili desktop, iskustvo je manje-više isto. Od 2014. godine, kada ih je Meta kupila, interfejs aplikacije se nije mnogo, odnosno uopšte menjao, posebno na Android uređajima.

WhatsApp je konačno smislio potrebu da napravi neke promene na Androidu što se korisničkog interfejsa tiče, a deluje da bi novi dizajn mogao biti koristan za Android korisnike jer bi trebao da poboljša laku navigaciju unutar aplikacije.

Prema detaljima nove beta verzije koje je objavio sajt Wabetainfo, WhatsApp će sada implementirati donju traku za navigaciju, tako da će aplikacija sada više da liči na iOS verziju, gde se tasteri za navigaciju uglavnom i nalaze u donjem delu ekrana.

Korisnici već neko vreme zahtevaju redizajn interfejsa WhatsApp, jer smatraju da je trenutni interfejs zastareo i da nije toliko prilagođen korisniku kao što to radi Android operativni sistem, koji na redovnom nivou donosi funkcionalne i dizajnerske promene. Korisnici su takođe tražili moderniji i intuitivniji način za navigaciju kroz aplikaciju, odnosno brži pristup važnim funkcijama kao što su poruke, pozivi, zajednice i status (slično iOS aplikaciji). Kao rezultat ovih zahteva, nova WhatsApp beta za Android 2.23.8.4 donosi sa sobom malo drugačiji interfejs, sa donjom trakom za navigaciju.

Ako nas pitate, donja traka za navigaciju je korisna iz više razloga: lakše ju je dohvatiti jednom rukom, a interfejs će sa njim postati isti i na Android i na iOS platformi. Sudeći po ovim izmenama, izgleda da postoji neko u kompaniji ko čita ono što korisnici pišu i filtrira te informacije zarad budućih promena koje imaju za cilj da poboljšaju korisničko iskustvo.

Pretumbani korisnički interfejs koji uključuje donju traku za navigaciju je u fazi beta testa, što znači da možemo da ga očekujemo u nekom of budućih ažuriranja aplikacije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Cineman

    Mnogo je bolje sa donjom trakom. Lakše za navigaciju.
    Jedino ne razumem zašto su toliko usporili sa ažuriranjem i dodavanjem novih opcija.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi