WhatsApp razmatra prikazivanje oglasa kada otvorite status nekog korisnika

Nedavni izveštaji sugerišu da WhatsApp razmatra ideju prikazivanja oglasa na određenim stranicama aplikacije, poput statusa (storija).

WhatsApp razmatra prikazivanje oglasa kada otvorite status nekog korisnika

Nedavni izveštaji sugerišu da WhatsApp možda razmatra ideju prikazivanja oglasa na određenim stranicama aplikacije, poput statusa (storija).

WhatsApp se izgleda koleba u vezi toga da li želi da prikaže korisnicima oglase u aplikaciji, a Will Cathcart, šef WhatsApp-a, spomenuo je u izjavi da bi kompanija mogla početi da prikazuje oglase korisnicima.

Prema njemu, oglasi se ne bi pojavili u vašim razgovorima, gde verovatno najviše provodite vreme unutar aplikacije. Umesto toga, verovatno bi bili negde drugde, izvan neposrednog pregleda.

WhatsApp priznao da razmatra reklame u aplikaciji

Tokom tog intervjua za brazilske medije, Will je sugerisao da bi bila greška prikazati oglase odmah prilikom otvaranja aplikacije, što je verovatno tačno. Inbox ispunjen oglasima nije baš privlačan, posebno kada postoje druge aplikacije za razmenu poruka koje zadovoljavaju iste potrebe.

Vrsta oglasa koji bi se mogli prikazati na WhatsApp-u takođe nije bila precizirana. Pomenuto je da bi kanali mogli želeti da se promovišu širom aplikacije ili čak naplaćivati korisnicima da se prijave i promovišu putem tih kanala.

Ako vam ovo zvuči poznato, to je zato što je kompanija već istraživala ovu ideju već 2020. godine. Tada se ista ideja o statusnim oglasima pojavila na zatvorenim sastancima, a čak su se pojavile i neke fotografije kako bi to moglo da izgleda na internetu.

Tokom tog sastanka upoređeno je kako Facebook i Instagram rukuju oglasima unutar aplikacije, i WhatsApp metoda nije bila ništa invazivnija. Puna stranica oglasa bi se jednostavno pojavila kada otvorite statusnu objavu nekog korisnika.

Ako kompanija konačno implementira oglase u aplikaciju, oglasi statusa su najbolji način da se to uradi. Iako nijedan oglas nije idealan, oglasi statusa su dovoljno van fokusa da ne bi uticali na većinu korisnika. Will Cathcart nije dao izjave o tome kada, ili da li će ovo sigurno biti implementirano.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (9)
 1. zamzung

  Ima da leti odmah sa telefona.

 2. Ja wa ne koristim sigurno preko 2 godine... zamenio ga je telegram

 3. vladafkv

  ko jos kaci storije("statuse") na whatsapp? aplikaciju za cetovanje

 4. Ja ne pamtim da sam video nečiji status ikada. Verovatno su moji prijatelji previše matori za tako nešto:)

 5. Gulftown

  Biće da je to. Omladina kači statuse samo tako.

 6. Viber ima oglase još od kad pa živi se.

 7. Gulftown

  Ja original Viber apk nisam mogao da trpim, zato na modded nema ničega.

 8. Mi stariji koristimo facebook (i messenger) i viber. Mlađi svi koriste instagram i whatsup. Za setup fona svi matoriji imaju navigacione tastere. Klinci cepaju swipe. Barem tako kod mene u okruženju.

 9. zamzung

  Al si ti mator. :ROFLMAO:

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi