WhatsApp uvodi e-mail verifikaciju radi pojačane sigurnosti

WhatsApp radi na razvoju sistema e-mail verifikacije još od avgusta, što je sada i potvrđeno kod nekih korisnika u beta ažuriranju

WhatsApp uvodi e-mail verifikaciju radi pojačane sigurnosti

U potezu usmerenom ka jačanju sigurnosti korisničkih naloga, WhatsApp se priprema da uvede funkciju putem e-mail verifikacije. Iako se trenutno nalazi u fazi beta testiranja, ova nova sigurnosna mera se očekuje da pruži dodatan sloj zaštite WhatsApp korisnicima.

Kompanija Meta je određene korisnike već obavestila da verifikuju svoje naloge putem svojih ličnih adresa e-pošte. Međutim, ova opcija je dostupna samo ograničenom broju beta korisnika u ovom trenutku, što ukazuje da je još u ranoj fazi implementacije, javlja WABeta.info.

WhatsApp e-mail verifikacija izlazi iz bete do kraja godine

Prema ranijim izveštajima, WhatsApp radi na razvoju sistema verifikacije putem e-pošte još od avgusta. Glavni cilj ovog novog metoda verifikacije je da unapredi sigurnost korisničkih naloga, čime će otežati neovlašćen pristup zlonamernim osobama.

Sam proces verifikacije čini se jednostavnim: korisnici će biti zamoljeni da unesu svoju adresu e-pošte i sačekaju verifikacioni e-mail u svom sandučetu. Nakon klika na verifikacioni link, njihov nalog će biti potvrđen.

Ovaj potez se uklapa u WhatsApp-ovu posvećenost privatnosti i sigurnosti korisnika, ističući važnost zaštite korisničkih podataka i komunikacija putem funkcija poput kriptovanja “od kraja do kraja”.

Uvođenje verifikacije putem e-pošte odgovara na rastuće zabrinutosti u vezi sa sajber pretnjama i povredama podataka, pružajući korisnicima dodatni mir i zaštitu njihovih ličnih informacija.

WhatsApp nije otkrio zvaničan datum izdavanja ove funkcije, ali korisnici mogu očekivati da će uskoro biti široko dostupna, nakon uspešnog beta testiranja. Ovaj dodatak će korisnicima pružiti dodatan sloj sigurnosti, što će na kraju otežati neovlašćenim osobama da ugroze njihove naloge.

Pored verifikacije putem e-pošte, WhatsApp takođe istražuje druge sigurnosna unapređenja kako bi osigurao da korisnički podaci ostanu sigurni i zaštićeni u sve više digitalnom svetu.

Ostanite uz nas a mi ćemo pratiti kada ova opcija izađe iz beta verzije i odmah vas obavestiti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi