Windows 10 ne odlazi nikuda, nova funkcija omogućava prenos slika na mobilni telefon za jednu sekundu

Microsoft uvodi novu funkciju za Windows 10 koja omogućava prenos slika na mobilni telefon za sekundu preko Bluetooth-a, dok najavljuje još dodatnih funkcija kroz Beta verziju

Windows 10 ne odlazi nikuda, nova funkcija omogućava prenos slika na mobilni telefon za jednu sekundu

Iako će Windows 10 biti ukinut sledeće godine, Microsoft je uveo nove funkcije za ovaj operativni sistem. Prema izveštaju koje prenose strani mediji, Microsoft je omogućio nove funkcije za Windows 10 koje povezuju i uparuju računar sa Android telefonima i ponovo otvorio Beta test verziju.

Windowslatest prenosi da je opciono ažuriranje KB5037849, koje je Microsoft objavio krajem maja, dodalo funkciju sinhronizacije između Windows 10 i Android telefona. Kroz Bluetooth uparivanje, kada telefon snimi fotografije ili screenshotove, Windows računar će odmah primiti obaveštenje, a slika se može direktno editovati ili prozvati alat za isecanje dela fotografije. Tvrdi se takođe da Microsoft testira funkciju koja omogućava da Android telefoni služe kao video kamere.

Iako je povlačenje blizu, Windows 10 je i dalje dominantan

Da bi isprobali ovu funkciju, korisnici mogu pronaći KB5037849 datoteku za ažuriranje u “Settings” > “Select updates as available” u “Windows Update” da bi je preuzeli i instalirali.

Pored toga, Microsoft je takođe najavio ponovno pokretanje Beta programa za Windows 10 verzije operativnog sistema, sugerišući da će nastaviti sa dodavanjem još više funkcija za Windows 10. Međutim, zvaničnici su naglasili da učešće u beta test programu, neće promeniti period podrške za Windows 10, jer se i dalje očekuje da će podrška završiti po planiranom terminu – 14. oktobra 2025. godine.

Microsoft je aktivno ubeđivao korisnike Windows 10 sistema da pređu na Windows 11 poslednjih godina. Međutim, zbog ograničenih funkcionalnih razlika i relativno strogih hardverskih zahteva, većina korisnika nije zainteresovana. Prema podacima sa sajta StatCounter, samo 27,67% korisnika je na Windows 11 sistemu radilo do maja 2024. godine, dok se čak 68,34% i dalje drži Windows 10 OS-a.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi