WoWMouse je besplatna aplikacija koja pretvara vaš Wear OS sat u bluetooth miša

Interesantna i besplatna aplikacija WowMouse upravlja mišem direktno sa vašeg WearOS pametnog sata, i trenutno je dostupna na Google Play prodavnici.

WoWMouse je besplatna aplikacija koja pretvara vaš Wear OS sat u bluetooth miša

Interesantna nova aplikacija WowMouse upravlja mišem direktno sa vašeg WearOS ručnog pametnog sata, i trenutno je dostupna na Google Play prodavnici.

Između mnogo zanimljivih koncepata prikazanih na CES 2024, činjenica je da većina tih prototipa i demonstracija nikada neće stići na tržište. Ako ipak želite odmah da isprobate jednu od majintersantnijih demonstracija sa CES 2024, pronašli smo odličnu. Zove se WowMouse i radi se o aplikaciji koja pretvara vaš pametni sat sa Wear OS-om u Bluetooth miša.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje odmah, a upravo je dobila veliko ažuriranje ove nedelje. Generalno, WowMouse koristi postojeće senzore na vašem pametnom satu sa Wear OS-om da bi ga pretvorio u alternativnog kompjuterskog miša. Nije vam potrebna nikakva površina za korišćenje, pošto će pomeranje ruke u otvorenom prostoru pomerati vaš kursor. Kada želite da kliknete, povučete ili prevučete, samo lagano stisnite prste na istoj ruci gde je i vaš pametni sat i tako kontrolišete miša na vašem spoljnom uređaju.

Iako može zvučati samo kao kul fora za jedno popodne, WowMouse je zapravo delovao prilično pouzdano i korisno u demonstracijama uživo. Snazzy Labs je objavio video sa demonstracijom na X mreži, koji možete pogledati ispod:

Aplikaciju je razvio Doublepoint, koji tvrdi da će omogućiti vašem Wear OS satu da funkcioniše kao miš s bilo kojim Bluetooth uređajem. Međutim, trebaće vam određeni Wear OS pametni satovi da biste iskoristili pun potencijal WowMouse aplikacije.

WowMouse podseća na Apple Double Tap

Modeli prve i druge generacije Pixel Watch trenutno nisu podržani (mada se aktivno radi na tome), a Doublepoint kaže da je aplikacija najviše testirana i najbolje je prilagođena Samsungovim pametnim satovima sa Wear OS-om, poput Galaxy Watch 6, ali i onima iz dve prehodne generacije – Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 5.

Gest koji koristi WowMouse podseća na novi Double Tap koji je uključen u Apple Watch seriju 9 i Ultra 2 pametne satove. Međutim, Apple Double Tap kontroliše samo sam pametni sat, ali ne i druge spoljne uređaje. To čini WowMouse mnogo svestranijim rešenjem, a prema svim izveštajima, aplikacija je do sada bolja u prepoznavanju gestova od Double Tap-a.

Postoje različite vrste situacija u kojima bi korišćenje Wear OS pametnog sata kao miša imalo smisla. Prva koja nam pada na pamet je tokom prezentacije, jer možete kontrolisati računar dok se krećete tokom govora ili prezentacije. Korišćenje nečeg poput WowMouse može biti jednostavnije i bolje nego korišćenje posebnog Bluetooth daljinskog upravljača za prezentacije ili vaše IoT uređaje, piše DigitalTrends.

Ako vam se WoWMouse aplikacija čini interesantna, skinite je odmah, isprobajte je i napišite nam u komentarima ispod, ili na društvenim mrežama, kako vam se pokazala.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi