X uvodi video i glasovne pozive, Viber i ostatak konkurencije na udaru

Ellon Musk vlasnik nekada popularne Twitter društvene mreže koja je promenila naziv u X, najavio je da će ova aplikacija dobiti još novih funkcija, ovoga puta je u pitanju video i glasovno pozivanje

X uvodi video i glasovne pozive, Viber i ostatak konkurencije na udaru

Kako god da zovete društvenu mrežu X ili Twitter, nakon preuzimanja od strane vlasnika kompanije Tesla je prošla kroz promenu identiteta. Uprkos tome, aplikacija je i dalje veoma popularna i dobija mnoštvo novih funkcija kako bi platforma bila još bolja i aktuelnija. Danas je Elon Musk najavio da X uskoro uvodi video i glasovne pozive, nešto što će podeliti mišljenje mnogih korisnika.

Musk je na svom X nalogu najavio da će mogućnost video poziva i telefoniranja funkcionisati na: iOS, Android, Mac i PC operativnim sistemima. Dakle, pokrivene su sve glavne platforme.

Još jedna prednost je što vam neće trebati telefonski broj da biste započeli telefonski poziv. Ovo navodi na pomisao da će ova mogućnost funkcionisati isključivo na osnovu korisničkog imena osobe koju pozivate.

Još jedna stvar koju je Musk istakao je da će ova funkcija učiniti X efektivnim globalnim adresarom, što ima smisla s obzirom na to da sada možete kontaktirate bilo koga na platformi putem telefonskog poziva.

Nažalost, Elon Musk nije otkrio druge detalje o najnovijim funkcijama koje dolaze na X društvenu mrežu (ranije poznatu kao Twitter), ali se sa sigurnošću može reći da je u pitanju definitivno zanimljiva funkcionalnost i koja se od strane mnogih korisnika očekuje sa velikim nestrpljenjem u svom konačnom izdanju.

Trenutno ne raspolažemo ni približnim datumom objavljivanja novih mogućnosti, ali s obzirom na to da je u pitanju implementacija značajne funkcionalnosti, biće potrebno neko vreme pre nego što konačno proradi na svim najavljenim sistemima.

Imati mogućnost video i audio poziva korisnika na platformi, izgleda kao zanimljiva mogućnost, ali je u suprotnosti sa prirodom platforme koja je globalnu popularnost stekla sistemom mikro-blog poruka. Zbog toga bi mogla da naiđe na podeljenu podršku od strane tradicionalnih Twitter korisnika, prenosi wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. nidzakv

    Taman da pozovem Kendru Lust da vidim sta radi.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi