Zaboravite Google Pixel, ovo su proizvođači koji će vam ponuditi testiranje Android 15 beta verzije

Dok je tehnološki svet s nestrpljenjem očekivao predstavljanje Android 15 Beta programa, neki veliki igrači su upadljivo izostali sa liste testnih proizvođača.

Zaboravite Google Pixel, ovo su proizvođači koji će vam ponuditi testiranje Android 15 beta verzije

Android 15 beta program je bukvalno na pragu, nakon što je Google I/O 2024 konferencija je juče započela prilično očekivano, otkrivajući gomilu ažuriranja i najava. Međutim, dok je tehnološki svet s nestrpljenjem očekivao predstavljanje Android 15 Beta programa, neki veliki igrači su upadljivo izostali sa liste testnih proizvođača.

Činjenica da Pixel uređaji prvi dobijaju najnovije beta verzije je prednost što su Google-ov hardver, ali je sjajno čuti da i drugi proizvođači sada dobijaju priliku da se pridruže.

Dok su se na listi našla imena kao što su OnePlus, Xiaomi i Oppo, Samsung, gigant među proizvođačima Androida, odlučio je da preskoči beta inicijativu. Spekulacije u vezi sa razlozima iza ovog poteza su različite, pri čemu neki unutar industrije sugerišu strateško odstupanje, dok drugi nagoveštavaju složene tehničke prepreke.

Ko još preskače Android 15 Beta testiranje?

Sony i Asus, poznati po svojim inovativnim doprinosima ekosistemu Androida, takođe su preskočili Android 15 Beta voz, ostavljajući svoje fanove zbunjenim. Odsustvo ovih iskusnih igrača postavlja pitanja o njihovom putu ka usvajanju najnovije verzije Androida i njihovoj usklađenosti sa Google razvojnim tokom, piše Talk Android.

Lenovo, koji se u poslednje vreme uglavnom fokusira na tablete, ima svoju podružnicu, Motorolu, koja takođe nedostaje sa spiska. Da li ovo ukazuje na ujedinjeni pristup ili suptilan strateški zaokret, ostaje da se vidi.

Dodajući intrigantnost celoj priči su i najave od strane kompanija Tecno i Xiaomi. Tecno je iznenadio mnoge pridružujući se Android 15 Beta programu, signalizirajući svoju nameru da konkuriše u gornjim slojevima tržišta pametnih telefona. Xiaomi, jedan od stubova u Android industriji, najavio je svoje učešće bez pominjanja konkretnih vremenskih rokova.

Bilo kako bilo, ovo je za sada spisak proizvođača koji su odlučili da se pridruže Android 15 Beta testiranju:

  • Honor
  • iQOO
  • Lenovo
  • Nothing
  • OnePlus
  • Oppo
  • Realme
  • Sharp
  • Tecno
  • Vivo
  • Xiaomi

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. lumen75

    Za sada bez bagova na OnePlus 12, sve radi bez stucanja i zastajkivanja, iskreno prosto sam zacudjen kako radi tecno 😄

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi