Zavirite u tajni svet iPhone mogućnosti koje prave bolje iOS iskustvo

Borba Apple protiv Android telefona ukazuje da obe strane imaju validne adute, a u nastavku otkrijte iPhone karakteristike zbog kojih je iOS iskustvo uživanje

Zavirite u tajni svet iPhone mogućnosti koje prave bolje iOS iskustvo

Iako ćete verovatno pronaći alternativu za pojedine iOS funkcije i na Android telefonima, Apple je jednostavno neke od njih bolje sproveo u svoje iPhone serije telefone. Zbog takvih iPhone mogućnosti, iOS iskustvo zaista zna da bude pravo uživanje.

Nakon što smo obradili skrivene Android karakteristike, ako vas zanima da vidite koje su za neke i ne tako poznate iPhone mogućnosti, možete ih pronaći u listi u nastavku, koju je izdvojio portal GizChina.

„Text replacement” (zamena teksta) jedna od skrivenih iPhone funkcija za koju mnogi ne znaju 

Zamena teksta je moćna, ali često neprepoznata funkcija iPhone uređaja. Ona omogućava da postavite prečice za brzo unošenje čestih fraza ili adresa e-pošte. To olakšava upotrebu telefona i štedi vreme pri unošenju često korišćenih informacija. Možete jednostavno postaviti „@@” ili „@@@” kao prečicu i posmatrajte kako se vaša komplet e-pošta pojavljuje. Ako imate neki nadimak u korisničkom imenu ili kompleksnu e-adresu, napravite prečicu i dominirajte tastaturom. Naravno za prečicu možete postaviti bilo šta što želite, što se i vidi u snimku ispod.

Apple Maps aplikacija zapravo je mnogo bolja nego što mislite

Apple Maps, iako ne toliko popularna kao Google Maps, nudi dosta više od osnovne navigacije. Ova aplikacija se integriše sa drugim aplikacijama na iPhone telefonima i tako omogućava da jednostavno pristupite recenzijama ili pokrećete poruke sa lokacije na kojoj se trenutno nalazite. U stvari, ova funkcija ne služi samo da pređete neku razdaljinu od tačke A do tačke B.

Apple Maps nudi elegantan interfejs koji se sa vašim iPhone uređajem neprimetno integriše, tako da svako putovanje čini lakšim. Ako pregledate Yelp recenzije u aplikaciji ili hoćete da pošaljete iMessage nekom preduzeću, to možete da učinite samo jednim dodirom.

„Shortcuts” – iPhone aplikacija za prečice

Aplikacija Shortcuts omogućava automatizaciju ponavljajućih zadataka ili kreiranje personalizovanih prečica. Može da se aktivira dodirom i učini vaš tok rada na iPhone ureađaju efikasnijim. Snaga ove aplikacije prevazilazi osnovne modele. Inovativno „action“ dugme na iPhone 15 Pro omogućava pokretanje aplikacije jednim klikom na dugme.

Apple ekosistem je jedna od iPhone karakteristika koju treba iskoristiti

iPhone je srce Apple ekosistema koji olakšava sinhronizaciju i interakciju između različitih Apple uređaja kao što su iPad, Mac računar i Apple Watch. Deljenje datoteka i odgovaranje na pozive postaje besprekorno koristeći funkcije ovog sistema.

Pokojni Stiv Džobs je rekao čuveno to jednostavno „samo radi”, što se zaista tačno oslikava kada povežete Apple uređaje bez nezgrapnog podešavanja – dobijate samo harmoniju rada bez napora.

„Multitouch” iPhone ekran ne treba uzimati zdravo za gotovo

Inovativni Multitouch ekran iPhone telefona omogućava intuitivnu interakciju sa uređajem, kao što je zumiranje fotografija ili upravljanje folderima na ekranu. Ovo će da učini korišćenje iPhone uređaja prorodnijim i efikasnijim. Sećate li se frustracije koju je stvarao ekrana sa jednim dodirom? Stalno tapkate i čekate. Zaboravite sada na to, jer je Multitouch ekran to sve promenio. Sada možete da koristite više prstiju za zumiranje fotografija – lako prevucite preko ekrana i otpustite dodir i bez napora upravljajte folderima na početnom ekranu.

„Back Tap” je još jedna karakteristika koje treba biti svestan

Funkcija Back Tap omogućava da pokrećete određene akcije dvostrukim ili trostrukim dodirom poleđine telefona. Ovo je posebno korisno za situacije kada imate smo jednu slobodnu ruku.

Jednostavan primer za to je kada želite da uključite lampu – sada to možete jednostavnim dvostrukim dodirim da učinite jednom rukom. Ali to nije sve, sada možete da kombinujete Back Tap sa prečicama za još više prilagođavanja.

„Verifications codes” ili kako da aplikaciju za poruke održavate čistom

Automatsko brisanje verifikacionih kodova olakšava održavanje „čistoće“ i preglednosti u aplikaciji za poruke. Nakon što iskoristite kod za prijavu, on automatski može da se obriše iz vašeg prijemnog sandučeta i tako elimiše potrebu za ručnim brisanjem, a za to je zaslužan iOS 17. Nema više pregledanja poruka ili e-pošte, samo brza verifikacija i prijemno sanduče bez nereda.

iPhone interaktivni vidžeti

Vidžeti na iPhone uređajima bili su korisni za prikaz informacija, ali sada dobijaju supermoći – postaju interaktivni. Preko njih možete direktno da kontrolišete svoje omiljene aplikacije sa početnog ekrana.

Sa dolaskom iOS 17, vidžeti kao što je Apple Music transformišu se iz jednostavnih prikaza u mini kontrolne centre. Od izlaska ove OS verzije, njih npr. možete da pauzirate, reprodukujete i da pretražujete svoje nedavno slušane numere, i sve to bez otvaranja same aplikacije Apple Music. Ova funkcionalnost ne ograničava se samo na Apple aplikacije – a možemo da očekujemo da će i nezavisni programeri da se pridruže ovome i tako učine početni ekran centralom interaktivnih mogućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi