AMD Ryzen AI PRO 300 APU debituje u oktobru u vidu AI 9 HX PRO 370 i AI 7 PRO 360 modela

AMD navodno priprema sledeću generaciju Ryzen AI PRO 300 "Strix" serije za lansiranje u oktobru u vidu dve varijante: Ryzen 370 i Ryzen 360

AMD Ryzen AI PRO 300 APU debituje u oktobru u vidu AI 9 HX PRO 370 i AI 7 PRO 360 modela

AMD Ryzen AI PRO 300 “Strix” serija APU-ova će biti lansirana u četvrtom kvartalu ove godine, uključujući Ryzen 7 modele. Ovo nije prvi put da se Ryzen AI PRO 300 modeli pojavljuju unutar AMD Strix Point linije, jer su već primećeni u transportnim dokumentima, što ne samo da otkriva postojanje PRO serije, već i modela poput Ryzen 9 PRO AI HX i Ryzen 7 PRO AI.

Ipak, detalji su do sada bili šturi i nedorečeni, stvarajući nesigurnost u vezi detaljnih specifikacija predstojeće Ryzen PRO serije, ali sada više ne. Insajder pod imenom Hoang Anh Phu je podelio detalje o “Ryzen AI 300” PRO seriji, tvrdeći da AMD planira lansiranje nove linije procesora od oktobra.

Iako „leaker“ nije specifično naveo datum, Hoang je otkrio da AMD planira lansiranje serije šest meseci nakon lansiranja Ryzen PRO 8000 serije, a što se zapravo dogodilo pre dva meseca tj u aprilu. Ovo znači da možemo očekivati Ryzen AI 300 PRO modele da budu objavljeni do oktobra. Srećom, „leaker“ je takođe otkrio detalje o određenim modelima i izgleda da će novija PRO serija procesora uključivati modele poput Ryzen AI 9 HX PRO 370 i Ryzen AI 7 PRO 360.

Ovo ne samo da potvrđuje detalje koje smo ranije videli, već nam takođe govori da su Ryzen 7 modeli zaista prisutni u Ryzen AI PRO 300 “Strix Point” liniji, sa njihovim prvim pojavljivanjem u predstojećoj PRO seriji. U prethodnim informacijama je otkriveno da će Ryzen 7 PRO model imati 12 jezgara.

Ovo možda nije tačno, s obzirom na to da je 10-jezgarna konfiguracija više “verovatna”, pošto će top model u vidu Ryzen AI 300 SKU primeraka stizati sa 12 jezgara.

Zanimljivo je videti Ryzen AI 300 “PRO” modele kako se pojavljuju samo dva meseca nakon lansiranja Ryzen 8000 PRO APU-ova. AMD Ryzen PRO linija može stići kao procesor sa više potencijala kada debituje sa Strix Point serijom, ili može biti prilika da se uhvati rastuće AI PC tržište, prenosi wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi